KAportal Pala prva prijava za širenje lažnih vijesti o migrantima - šumar se napio i kasnio na posao pa tvrdio da su ga prebili migranti | Karlovački informativni web portal

Pala prva prijava za širenje lažnih vijesti o migrantima – šumar se napio i kasnio na posao pa tvrdio da su ga prebili migranti

foto ilustracija

Policija je podnijela prvu prijavu za širenje panike, odnosno lažnih vijesti vezanih za situaciju s migrantima, piše Jutarnji list.

Radi se, naime, o 34-godišnjem šumaru iz Otočca koji se napio i kasnio na posao, pa tvrdio da su ga migranti pretukli bukovim kolcem. T. J. je, piše Jutarnji, gotovo završio kao priča u dnevniku jedne nacionalne televizije gdje je trebao svjedočiti o tome kako ga je grupa migranata prebila bukovim kolcem, međutim, ispostavilo se da se čovjek napio pa je htio poslodavcima, Hrvatskim šumama, opravdati kašnjenje pa je izmislio napad, tako barem smatra policija.

Jutarnjem su iz PU ličko – senjske potvrdili da su muškarca prekršajno prijavili zbog “izmišljanja ili širenja lažnih vijesti kojima se remeti mir i spokojstvo građana”. Ovo je prva takva prijava koje je proizašla iz migrantske krize i histerije izazvane njihovim prisustvom.

  • Okrivljeni Tomislav i dalje se smatra žrtvom, a ne počiniteljem. Rekao je da je migrante vidio u šumi i slikao mobitelom te da im je govorio: “Foto, polis, foto, polis”. Mislio ih je, kaže, poslikati pa taj dokaz predati policiji. Potom je osjetio jak udarac granom po leđima, a kad je pao, još i po kuku.

    – Onda je jedan od njih rekao: ‘No fajt, pis, pis’ pa sam i ja krenuo u priču: ‘Pis, pis’. Sve sam lipo s njima pričao i onda su me pustili. Čim sam uhvatio prvi signal, zvao sam policiju. I što se dogodilo? Mene uhitili na kraju, bio sam tri sata na ispitivanju, završio na poligrafu. Optužili me da sam dobio novac od televizije za snimku. Ispao ja kriminalac, a ne oni, ispričao je Tomislav.

    Prema podacima kojima raspolaže lička policija, do sada su evidentirali 228 ilegalnih migranata te uhitili tridesetak krijumčara. Nema povećanja kaznenih djela krađa i teških krađa, štoviše u ovoj godini ih je počinjeno samo 333, što je 146 takvih kaznenih djela manje nego u istom razdoblju lani. S migrantima povezuju tek jednog Alžirca, koji je u Korenici ukrao bicikl. Povećan je broj kaznenih djela koja imaju veze s narušavanjem nepovredivosti doma s tri na 20, od čega ih se šest u Korenici i pet u Otočcu može povezati s migrantima, navodi Jutarnji list.

    KAportal.hr

  • Odgovori