KAportal U Ozlju proglašeni dobitnici književne nagrade "Stjepko Težak" za najbolju kratku ljubavnu priču | Karlovački informativni web portal

U Ozlju proglašeni dobitnici književne nagrade “Stjepko Težak” za najbolju kratku ljubavnu priču

Ozalj je dobio laureate još jednog Međunarodnog natječaja za kratku ljubavnu priču “Moje drago serce” koju Grad Ozalj organizira zajedno s Maticom Hrvatskom ogranak Ozalj i Gradskom knjižnicom Ivana Belostenca Ozalj.

Na ovogodišnju, četvrtu inačicu natječaja pristigle su 42 priče, a stručno je povjerenstvo imalo zahtjevan zadatak odabira deset najboljih – od kojih će tri biti nagrađene, a još će sedam dobiti posebne pohvale. Priče su na natječaj pristigle pod zaporkama, a prilikom proglašenja dobitnika nagrade „Stjepko Težak“ otkrivena su imena najuspješnijih autora.

NAGRAĐENE PRIČE SU:

 • 1. ISPOVIJED OCA VJEKOSLAVA (ALOISIUSA), REDOVNIKA PAVLINA / Danila Linić, Kostrena

  2. MIRIS DIVLJE NARANČE / Senka Čorak, Rijeka /

  3. KAO SNIJEG / Marija Dukić, Šibenik /
  POHVALJENE PRIČE:

  1. SRETAN KRAJ / Snježana Babić Višnjić, Zagreb /

  2. VJEŠTICA / Marin Pelaić, Split /

  3. AKVARELI SMRTI / Igor Ivko, Varaždin

  4. VRISAK / Kamuel Efojo /

  5. MOJE DRAGO SERCE/ Ivana Adlešić Pervan, Jakšić /

  6. MOJE DRAGO SERCE / Erik Matejak, Novi Marof /

  7. SKRIVENA U LOPOČIMA / Ljiljana Matković, Dublin, Irska

  Natječajno povjerenstvo u sastavu Julijana Matanović, Dubravka Težak i Jasmin Imamović, imalo je težak zadatak. Priče su predane pod zaporkama, a pred javnim bilježnikom i uz prisutnost gradonačelnice Grada Ozlja Gordane Lipšinić, brojnih ravnatelja gradskih ustanova i građana grada Ozlja, otvorene su kuverte sa zaporkama nagrađenih i pohvaljenih autora kratkih ljubavnih priča. Proglašenju dobitnika nagrade Stjepko Težak prisustvovao je i član stručnog povjerenstva Jasmin Imamović, književnik i gradonačelnik Tuzle.

  KAportal.hr

 • Odgovori