KAportal U Ozlju u petak obilježavaju Svjetski dan pčela uz izložbe, prezentacije, kviz i degustaciju meda i medenjaka | Karlovački informativni web portal

U Ozlju u petak obilježavaju Svjetski dan pčela uz izložbe, prezentacije, kviz i degustaciju meda i medenjaka

U suradnji Grada Ozlja s Udrugom pčelara Općine Žakanje i Društvom naša djeca Ozalj, u Ozlju se u petak održava zanimljiv program obilježavanja Svjetskog dana pčela (20. 5.), namijenjen promoviranju i edukaciji najmlađih. Program se održava u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca, s početkom od 17:30 sati.

Agilni članovi Udruge pčelara pripremili su prezentaciju u kojoj će demonstrirati način rada pčelara u košnici, te izložbenu košnicu za pčele – apisari, što će biti odlična prilika za sve koji žele uživo saznati nešto više o pčelarstvu i medu. Nakon toga organizirat će kratki zabavni kviz, s prigodnim nagradama (posjeta obiteljskom gospodarstvu, med i medenjaci). Svi posjetitelji moći će degustirati med i medenjake, te saznati više informacija o zanimljivom projektu „Posadimo biljčicu za našu pčelicu“ koji Udruga pčelara provodi ove godine u Ozlju, u suradnji s ozaljskom osnovnom školom i dječjim vrtićem.

Nakon toga, od 18:15 sati održati će se već kultna Pričaonica, posvećena ovaj tjedan medu i pčelama – uz kreativnu radionicu namijenjenu najmlađima. Teta pričalica Ivana Lukšić Šegina iz DND Ozalj poziva sve zainteresirane da im se u petak pridruže i zabave, uz uvijek zanimljive radionice.

  • KAportal.hr

  • Odgovori