KAportal U ozaljskoj knjižnici i čitaonici u četvrtak u 18 sati predavanje "Valovi radosti" u suradnji s indijskim veleposlanstvom | Karlovački informativni web portal

U ozaljskoj knjižnici i čitaonici u četvrtak u 18 sati predavanje “Valovi radosti” u suradnji s indijskim veleposlanstvom

U ozaljskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca u četvrtak u 18 sati održat će se interaktivno predavanje “Valovi radosti”. Predavanje i vježbe meditacije i tehnike disanja vodit će Suzana Škugor Friganović iz organizacije Art of Living (Umijeće življenja), koja je već gostovala u Ozlju u travnju 2017. kad je održala predavanje “Pranayame i meditacija”.

“Valovi radosti” zajednički je projekt organizacije Art of Living i Veleposlanstva Indije u Hrvatskoj, kojem je cilj širenje svijesti o dobrobitima yoge, meditacije i tehnika disanja kao drevnih disciplina u modernom svijetu.

Iako nam se naizgled Indija čini kao drugačiji svijet, posve različitih kulturnih i društvenih vrijednosti, njezino nam naslijeđe daje upravo ono nama potrebno znanje: kako riješiti stres i depresiju, kako doprinijeti fizičkom i mentalnom zdravlju te izliječiti tzv. “bolesti modernog svijeta”. Od njih učimo i o samom pristupu prema pojedincu i društvu, usmjerujući pažnju na zaboravljene društvene vrijednosti kao što su briga za svoju okolinu, briga za okoliš, nenasilje te općenito veća društvena tolerancija.

  • KAportal.hr

     

     

  • Odgovori