KAportal Ozaljski SDP uputio otvoreno pismo gradonačelnici Gordani Lipšinić: Proračun za 2018. je poražavajuć, očekivajući i nerazvojan | Karlovački informativni web portal

Ozaljski SDP uputio otvoreno pismo gradonačelnici Gordani Lipšinić: Proračun za 2018. je poražavajuć, očekivajući i nerazvojan

Ozaljska gradska uprava

Nakon što je prošlog tjedna Gradsko vijeće Ozlja donijelo proračun ta 2018. godinu i projekcije za 2019. i 2020. godinu, ozaljski SDP, odnosno njegov nedavno izabrani predsjednik Dino Šekeriović uputio je gradonačelnici Gordani Lipšinić otvoreno pismo.

Zbog interesa javnosti objavljujemo ga u cijelosti…

„Poštovana gradonačelnice,

 • proučavajući, odnosno analizirajući Proračun za 2018.godinu više ne možemo reći da se radi o popisu lijepih želja, a kamoli da se radi o tzv. Izbornom proračunu. Ovaj proračun, za koji ste dobili podršku u Gradskom vijeću, je poražavajuć, očekivajući i nerazvojan.

  Proračun je poražavajuć jer priznajate poraz. Daljnjim nefinanciranjem Krabata, Trabanta i Gradskih vrtova priznajete poraz. Vaši projekti od „iznimne važnosti za Ozalj“ nisu zaživili. Međutim, bilo bi to sve čak i u redu; projekti su bili, nisu se „primili“, kupljena je zemlja ali ljudi nisu sadili povrće. No, što je s novcem uloženim u te projekte? Jesmo li taj novac mogli uložiti u nešto korisnije?

  Dino Šekerović

  Proračun je nerazvojan je jer u njemu nema „sitnih malih kotačića“ koji bi pokrenuli stvari s mrtve točke. U izbornoj kampanji, kopirali ste obećanje liste Ozbiljno i neozbiljno obećali poduzetnički inkubator od kojega ništa, čak ni u 2020. godini. Ozaljske udruge i ozaljski sport morat će se zadovoljti sa istim iznosima na računu.

  Proračun je očekivajući jer smo to sve već vidjeli. Vrtić, Zona Lug, reciklažno dvorište…sve se to ponavlja. I vaša objašnjenja i floskule – „dokumentacija je spremna“, „natječaj je gotov“, „sve ide po prioritetima“ i slično. Sve je to očekivano. Očekivano je i da ćete nogostupe od iznimne važnosti za Ozalj, one u Jaškovu i Podbrežju, obećati tek za 2020.godinu.

  Ponovno otvarate Pučko otvoreno učilište. Gradu Ozlju stavljate na teret novih 150.000 kn samo za hladni pogon, samo za plaće,doprinose i naknade radnicima.  Je li otvaranje gradskih tvrtki Vaše rješenje za bolji Ozalj, dok je učenje engleskog jezika u vrtiću nadstandard?

  Poštovana gradonačelnice, s ovakvim proračunom, postali ste gradonačelnica Grada bez vizije, navodi Šekerović.

  KAportal.hr

 • Jedan komentar

  1. Tko je sad pak taj i što radi ?!
   Nikad čuo.

  Odgovori