KAportal Ozaljski "Jole" sve je popularniji - mladi Ozaljčanin nadimka "Kleptoman" svojom pjesmom osvaja srca publike | Karlovački informativni web portal

Ozaljski “Jole” sve je popularniji – mladi Ozaljčanin nadimka “Kleptoman” svojom pjesmom osvaja srca publike

– Konkurencija je jako velika, danas svatko može doći i snimiti pjesmu, a samim time se moraš istaknuti, a ja mislim da sam to uspio, rekao nam je mladi Ozaljčanin Andrej Razumić, koji je zbog svoje pristupačnosti poznanicima ali i publici odmah dobio i nadimak “Ozaljski Jole”:

Svoju priču o pjevačkom usponu i daljnjim projektima podijelio je s nama, a svojom nas je vedrinom i osmjehom odmah osvojio. Naime, glazba je Andreja pratila od malena, njome se mogao najbolje izraziti, i kako nam kaže, pokazati tko je on, pa smatra da se to poslije i pokazalo kao njegov  najvažniji i najveći talent. No skromni Andrej dakako ipak želi čuti mišljenje onima koji su u tome poslu najvažniji – publike.

– Glazba je prisutna kroz cijeli moj život, od malena sam bio povezan s glazbom od sviranja i pjevanja, a u srednjoj školi sam počeo i sa skladanjem pjesama. Nakon što smo Franjo, autor tekstova pjesama i ja počelo skladati i napravili par uradaka, odlučili smo ih plasirati na tržište i gledali smo na koje sve načine bi to mogli učiniti. Na kraju smo dogovorili da je najlakše da prvo otpjevam pjesmu, jer meni je najlakše bilo prenijeti misao ako je otpjevam, istaknuo je Andrej.

 • Nakon što je ušao u svijet glazbe sve se počelo odvijati spontano, a feedback publike bio je bolji od očekivanog. Prvi nastupi počeli su kada je upisao Glazbenu školu, gdje se posvetio sviranju harmonike kod profesora Tomislava Krvarića. Glazbena je ovome mladom pjevaču, dodaje,  pružila “odskočnu dasku” razvivši njegov glas i sluh. No, strast za učenjem o glazbi nije stala samo na harmonici, Andrej se nakon završene Glazbene škole posvetio samostalnom učenju klavijatura. Prvi ozbiljan nastup odradio je u Hillsu u Ozlju prije dvije godine. Nastup se jako svidio publici, možda upravo zbog njegove jednostavnosti. Poslije nastupa u Ozlju, zamijetili su ga brojni karlovački lokali, a nastupao je i na glazbenom festivalu DaruvarFest, na kojem osvojio nagradu za najsimpatičniji nastup. Sljedeći nastup zakazan je za jesen u Karlovcu, a nedavno je počeo i suradnju s jednim karlovačkim bendom, s kojim priprema, uvjerava, pravu glazbenu poslasticu.

  Andrejeva prva pjesma s kojom je osvojio srca i simpatije publike zove se Klepotmanka, a uspješnosti pjesme govori i zanimljivost da je zbog nje dobio nadimak “Kleptoman”, kojeg su mu nadjenuli prijatelji iz  zagrebačkog zbora Concordia Discors.

  -Franjo Palajsa i ja smo imali ideju za novu pjesmu. Sam kostur pjesme je nastao u jedno popodne, kojeg smo kasnije zajedno razradili. Nas dvoje inače radimo po principu da ja prvo napravim glazbu, zatim odaberemo više audio primjeraka  za koju će se raditi tekst. Aranžman za pjesmu je radio Siniša Dorontić, inače klavijaturist grupe Pirati, kazao nam je mladi Ozaljčanin.

  Otkrio nam je da je u gradnji pjevačke karijere bilo crnih dana, ali nikada mu nije palo na pamet odustati od pjevanja, jer kako i sam kaže brzo se skupi snaga i hrabrost i ideš dalje u nove pobjede. Svim mladima i starima koji se žele okušati u svijetu glazbe ili neke druge umjetnosti poručio je da svakako probaju i nikada ne odustanu.

  Pjesmu Kleptomanka možete pogledati OVDJE…

  KAportal. hr

   

   

   

 • Odgovori