KAportal Ozaljski EVS volonteri započeli s radionicama o Estoniji i besplatnim tečajem estonskog jezika | Karlovački informativni web portal

Ozaljski EVS volonteri započeli s radionicama o Estoniji i besplatnim tečajem estonskog jezika

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca u Ozlju održana prva u nizu radionica o Estoniji i besplatan tečaj estonskog jezika. Navedene radionice će se održavati dva puta mjesečno u sklopu projekta „Rural EVS MOVEment“ koji provodi LAG Vallis Colapis, a unutar kojeg su u ovu organizaciju došla dva volontera iz Estonije, Ethel i Taavi. Projekt traje do 31. srpnja 2018. godine, dok će volonteri biti u Ozlju do 24. svibnja 2018. godine. Projekt vrijednosti 17.595,00 EUR financira Europska komisija preko Agencije za mobilnost i programe Europske unije, a kroz program Erasmus+. Projekt se provodi u partnerstvu s organizacijom iz Estonije, Noored Ühiskonna Heaks.

Neke od aktivnosti koje EVS volonteri, Ethel i Taavi, provode kroz svoju volontersku službu u Ozlju su: pisanje bloga (promocija projekta, organizacije, zajednice i aktivnosti), učenje hrvatskog jezika, sudjelovanje na obveznim osposobljavanjima Agencije za mobilnost i programe Europske unije, pisanje članaka na web stranici, tehnička podrška pri radionicama (prezentacije u zajednici, provođenje razmjene mladih), osmišljavanje i provođenje vlastitih radionica (tečaj jezika, tematske radionice o Estoniji), fotografiranje aktivnosti, druženje s mladima iz lokalne zajednice i sl.

Sljedeća radionica na kojoj će Ozljani moći naučiti više o Estoniji i estonskom jeziku održat će se 10. studenog.

  • KAportal.hr

  • Odgovori