KAportal "Dajmo djeci korijene i krila" - ozaljski mališani u vrtiću Zvončić u ponedjeljak dobijaju tradicijske drvene igračke | Karlovački informativni web portal

“Dajmo djeci korijene i krila” – ozaljski mališani u vrtiću Zvončić u ponedjeljak dobijaju tradicijske drvene igračke

U ponedjeljak u 10 sati u dječjem vrtiću Zvončić u Ozlju nastavlja se višegodišnji veliki hrvatski odgojno-obrazovni projekt „Dajmo djeci korijene i krila“, kojega zajedno provode Etnografski muzej iz Zagreba i Radio Kaj.

Ravnateljici vrtića Zvončić, Vesni Novosel, tradicijske drvene igračke, proizvedene u Mariji Bistrici, zajedno će uručiti Gordana Lipšinić,  gradonačelnica Grada Ozlja i Mirjana Drobina autorica projekta „Dajmo djeci korijene i krila“. Nakon toga, za najmlađe je u vrtiću organizirana i zanimljiva kazališna predstava u trajanju 15 minuta.

Dječji vrtić Zvončić 80. je po redu, širom Hrvatske, u kojega stiže ovaj zanimljiv projekt. Na inicijativu gradonačelnice Gordane Lipšinić, realizaciju projekta u Ozlju omogućio je Grad Ozalj. Projekt “Dajmo djeci korijene i krila” podržavaju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Narodne novine i Janaf.  Ovakvi susreti s djecom održani su do sada širom Hrvatske, od Hrvatskog zagorja, Međimurja, Podravine i Prigorja, preko Zagreba, Slavonskog Broda, Vukovara, Rijeke do Dubrovnika…

Zahvaljujući projektu „Dajmo djeci korijene i krila“, djeca se u vrtićima upoznaju s dijelom hrvatske kulturne baštine i hrvatskim tradicijskim vrijednostima. Igračke je UNESCO uvrstio na reprezentativnu listu zaštićene kulturne baštine.

KAportal.hr

  • Odgovori