KAportal Gradsko društvo Crvenog križa Ozalj obilježilo Dan srca i Dan starijih osoba | Karlovački informativni web portal

Gradsko društvo Crvenog križa Ozalj obilježilo Dan srca i Dan starijih osoba

Akciji se odazvala i gradonačelnica Gordana Lipšinić

Gradsko društvo Crvenog križa Ozalj pridružilo se Domu zdravlja Ozalj u obilježavanju dva važna dana za građanstvo, pogotovo stariju populaciju, – Svjetski dan srca i Međunarodni dan starijih osoba.

Kao i svake godine GDCK je podigao svoj crveni šator na gradskom parkiralištu, oko kojeg se odmah okupilo mnoštvo građana, svih dobi. Medicinsko osoblje Doma zdravlja Ozalj mjerilo je krvni tlak i razinu šećera u krvi, te pokazalo važnost kretanja i vježbanja za cjelokupno zdravstveno stanje ljudi, ne samo starijih. Iako je bilo vrlo svježe jutro, stotinjak građana je provjerilo razinu šećera u krvi i visinu krvnog tlaka. Akciji se priključila i gradonačelnica, Gordana Lipšinić, a posjetila su nas i djeca iz dječjeg vrtića „Zvončić“, te drugi i treći razredi OŠ „Slava Raškaj“, koji su, također, željeli izmjeriti svoj krvni tlak.

Djelatnice GDCK su promovirale programe i projekte koje GDCK Ozalj provodi, a usmjereni su, upravo, na pružanje raznolike pomoći i dizanje kvalitete života starijih osoba. Došli smo u vremena da treba što više i što glasnije govoriti o pravima starijih ljudi, koji u velikom broju zemalja, čine veći postotak stanovništva, a čiji su socijalni položaj i životne prilike vrlo teški, a u nekim slučajevima ispod dostojanstva čovjeka. Pomoć u kući, koju provodi GDCK Ozalj, financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, te Karlovačka županija. Trenutno je najaktualniji projekt „ZAŽELI na području grada Ozlja i općina Kamanje, Žakanje i Ribnik“, kojim će biti obuhvaćeno najmanje 35 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na period od dvije godine. Ovaj projekt u cijelosti financira Europski socijalni fond.

  • KAportal.hr

  • Odgovori