KAportal Ozalj, Kamanje, Žakanje, Ribnik i Draganić provode edukacijski projekt "PoKupi, iskoristi, očisti!" | Karlovački informativni web portal

Ozalj, Kamanje, Žakanje, Ribnik i Draganić provode edukacijski projekt “PoKupi, iskoristi, očisti!”

Projektom „PoKupi, iskoristi, očisti!“ Grad Ozalj te općine Kamanje, Žakanje, Ribnik i Draganić idućih će 16 mjeseci educirati građane o razvrstavanju otpada i novom načinu gospodarenja otpadom. Projekt sufinancira Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i to u iznosu od 376.982,57 tisuća kuna, dok je ukupna vrijednost  443.508,92  tisuće kuna. Projektom se nastoji doprinijeti informiranju i educiranju stanovništva te izgraditi svijest i razumijevanje javnosti o važnosti gospodarenja otpadom.

Aktivnosti projekta uključivat će edukativne aktivnosti za djecu i građane – radionice, igrokazi kao i organiziranje javnih tribina, sve na temu održivog gospodarenja otpadom. U suradnji sa školama organizirana su natjecanja i obilježavanje važnih datuma kao npr. Svjetski dan voda, Dan planeta zemlje i sl.. Također, bit će organizirano natjecanje za najbolji mjesni odbor u akcijama prikupljanja i razvrstavanja otpada. Projekt će obuhvatiti i podjelu letaka, brošura te izradu plakata o sprečavanju nastanka otpada, odvojenom sakupljanju otpada te kompostiranju.

Projekt su u suradnji s Gradom Ozljem i općinama Kamanje, Žakanje, Ribnik i Draganić pripremile i aplicirale Ivančica Obajdin i Dina Šegavić Fanjak, djelatnice Razvojne agencije Karlovačke županije KARLA d.o.o. Primjer je to regionalnog projekta gdje će se projektne aktivnosti odvijati u pet Jedinica lokalne samouprave Karlovačke županije, a projekt je prijavljen u suradnji s regionalnim koordinatorom.

  • KAportal.hr

  • Odgovori