KAportal Otvorene prijave za 23. Filmsku reviju mladeži i 11. Four River Film Festival - Karlovac opet svjetsko središte filma mladih | Karlovački informativni web portal

Otvorene prijave za 23. Filmsku reviju mladeži i 11. Four River Film Festival – Karlovac opet svjetsko središte filma mladih

Otvorene su prijave za 23. Filmsku reviju mladeži i 11. Four River Film Festival, nacionalni, odnosno međunarodni festival posvećen srednjoškolskom filmu, kojima će Karlovac biti domaćin od 11. do 15. rujna, u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac. S prošlogodišnjih 1.013 prijava iz čak 49 zemalja svijeta, 4.000 posjetitelja i 200 međunarodnih gostiju, Revija i Festival su uistinu hit destinacija za srednjoškolski film, no i prilika za pronalaženje svojeg mjesta u svijetu promatranom kroz kadar.

Ako imate između 14 i 20 godina, i napravili ste film ne kasnije od siječnja 2016. natjecati se možete u četiri kategorije – igrani, animirani, dokumentarni film i slobodni stil. Uvjete prijave možete pronaći ovdje. Rok za prijavu vaših ostvarenja na Reviju je 1. lipanj, a sve možete učiniti putem interneta pristupom na sljedeći link. Prošle godine uspostavljena kategorija Work in Progress pokazala se kao pun pogodak. Riječ je o kategoriji namijenjenoj nedovršenim ostvarenjima u fazi postprodukcije od kojih se pet izabire za sudjelovanje na posebnoj radionici za vrijeme Revije i Festivala. Prijave za navedenu kategoriju bit će otvorene zasebno i bit će otvorene do 1. kolovoza.

Osim srednjoškolskih filmova u natjecateljskom programu, Revija je poznata i po svojim popratnim sadržajima kojima pokušava pratiti rad srednjoškolaca iz godine u godinu: radionicama, okruglim stolovima te suradnjama s renomiranim partnerima poput Relativity School i Prodigy Camp iz SAD-a. Ako vam ovo nije dovoljan poticaj za sudjelovanje, ili pak posjet Karlovcu za vrijeme “žute groznice”, u rukavu organizatori skrivaju još jedan adut. Naime, ova već etablirana filmska manifestacija prikazuje se u jednoj od najljepših kino dvorana na svijetu – na obalama četiri karlovačke rijeke, svaku večer na drugoj rijeci, drugoj destinaciji: Kupi, Korani, Mrežnici i Dobri.

  • KAportal.hr

  • Odgovori