KAportal Otvorena kupališna sezona na Foginovom: Lijepo je, ima svega, a najmanje kupača | Karlovački informativni web portal

Otvorena kupališna sezona na Foginovom: Lijepo je, ima svega, a najmanje kupača

Otvorena je kupališna sezona na Foginovom kupalištu, no malo vjetra, pokoji oblak previše, te nekoliko stupnjeva u zraku premalo uzrokovali su skromnu posjećenost lijeve obale Korane. No, najavljeni sadržaji su tamo, a kada se stabiliziraju vremenske prilike, one će doći do svojeg punog izražaja.

– Ova ulaganja trebaju boravak svim našim sugrađanima koji se kupaju na Foginovom učiniti što ljepšim, ali ona će mu dati i dodatnu turističku dimenziju pa će vjerojatno biti sve više ljudi koji dolaze iz drugih gradova. U jednom trenutku će nam se vjerojatno dogoditi ona naša vječna dvojba između lijepog kupanja i gužve, ali bih volio da se zaista dogodi suživot nas koji jesmo u Karlovcu i onih kojih dolaze na zadovoljstvo svih, najavio je novitete na Foginovom gradonačelnik Damir Mandić, najavljujući i druge nove stavri koje će se tamo događati.

Uređen je sanitarni čvor, prostor za Spasilačku službu, postavljeni novi tuševi, izmijenjene instalacije vode i odvodnje, javna rasvjeta… za što je izdvojeno više od 900.000 kuna, od kojih je 646.000 potpora Ministarstva turizma.
Sezona će trajati do 31. kolovoza, pobrinuli su se za to Grad i tvrtke, te udruge civilnog društva. Bit će tamo svakodnevno sportskih i zabavnih sadržaja, kupače će budnim okom pratiti Spasilačka služba, a kupalište će i noću biti čuvano kako bi sve ono što je na njemu napravljeno ostalo netaknuto.

  • Iduća bi sezona na Foginovom, po gradonačelnikovim riječima, mogla i službeno početi ranije od ovogodišnje jer su istraživanja učenika Globe programa OŠ Dubovac pokazala da temperatura Korane dozvoljava otvorenje 1. lipnja.

    KAportal.hr

  • Odgovori