KAportal Na ostacima za koje se sumnja da pripadaju nestaloj Francuskinji vidljiv prijelom lubanje, kriminalist tvrdi: Znam kako je umrla | Karlovački informativni web portal

Na ostacima za koje se sumnja da pripadaju nestaloj Francuskinji vidljiv prijelom lubanje, kriminalist tvrdi: Znam kako je umrla

Još nije službeno potvrđeno da ljudski ostaci pronađeni u šumi kod Tržića Tounjskog pripadaju nestaloj 23-godišnjoj Francuskinji Anne – Cecile Pinel nestaloj na festivalu Memento Demento, no svi detalji govore da bi po svemu sudeći to mogla biti nesretna djevojka.

Na lubanji koju su lovci LD-a Srnjak iz Tounja našli u šumi u mjestu Tržić Tounjski primijećen je prijelom baze lubanje kod slušnog otvora, na desnom sljepoočnom dijelu, doznaje Jutarnji list. Još nije službeno potvrđeno da ljudski ostaci pripadaju 23-godišnjoj Anne-Cecile Pinel koja je prije više od tri godine nestala na festivalu psihodelije Momento Demento nedaleko Slunja.

Treba pričekati službeno utvrđivanje identiteta u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta na Šalati, a policija se zasad ograđuje od veze između pronađenog tijela i nestale djevojke, napominjući da se u ovom trenutku može govoriti o pretpostavkama, sve dok se identitet preminule osobe ne utvrdi DNK analizom.

  • Crne čizmice kakve je imala, slušni aparatić kakav je koristila i narukvica-ulaznica oko ruke, na kojoj je pisalo Memento Demento, pronađeni uz tijelo ukazivali su  da bi ljudski ostaci koje su tijekom skupnog lova u nedjelju u jutarnjim satima šestorica lovaca LD Srnjak iz Tounja pronašli u mjestu Tržić Tounjski mogli pripadati Anne-Cecile Pinel.

    Prof. dr. Dušan Zečević, umirovljeni predstojnik Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku, kazao je za Jutarnji list kako je došlo do prijeloma lubanje. “Mogu gotovo sa sigurnošću reći da je navedeni prijelom posljedica pada. Radi se o području koje mi u sudskoj medicini nazivamo dijelom ispod oboda šešira i svi prijelomi koji nastaju ispod oboda šešira su posljedica pada, pri čemu se mora udariti u neki tvrdi predmet da bi do prijeloma došlo, naprimjer kamen, a nikako nije posljedica udarca.

    Moguće je da je prilikom pada došlo i do oštećenja kože i krvarenja pa da je bez obzira na protek vremena na kostima lubanje ostalo i sasušenih tragova krvi. Ti tragovi mogli bi možda biti dostatni i pogodni za DNK analizu i u tom slučaju bi se identitet mogao vrlo brzo ustanoviti. U slučaju da će se identitet morati utvrđivati iz kostiju, cijeli postupak identifikacije traje mnogo dulje”, kazao je Zečević.

    Vijesti.rtl.hr

     

  • Odgovori