KAportal Osnažite um, duh i tijelo rekreativnim programima u Moonwalk studiju - ASHTANGA YOGA, VINYASA FLOW, POLE DANCE, ACRO YOGA! | Karlovački informativni web portal

Osnažite um, duh i tijelo rekreativnim programima u Moonwalk studiju – ASHTANGA YOGA, VINYASA FLOW, POLE DANCE, ACRO YOGA!

Ako još niste pronašli svoje omiljeno mjesto za rekreaciju, svakako posjetite Moonwalk studio za yogu i pole dance u centru grada. Kroz različite rekreativne programe Moonwalk promiče pokret, zdravlje i kontinuirani rad na sebi. U prostranom i toplom ambijentu studija možete se upoznati sa dinamičnim stilovima yoge, plesom na šipci i acro yogom. Početnim satovima možete se priključiti u svakom trenutku, a proljeće je idealno vrijeme da probudite duh i tijelo iz zimskog sna. Prije nego se odlučite za neki od programa, dobrodošli ste besplatno isprobati i savjetovati se s voditeljicama koji program odabrati.

YOGA

 • Yoga je drevna duhovna disciplina čije su dobrobiti za zdravlje i samosvijest čovjeka odavno poznate. Riječ yoga u prijevodu sa sanskrta znači povezanost, ujedinjenje, a najznačajnije klasično djelo yoge, Patanjalijeve Yoga Sutre, definira yogu kao ‘zaustavljanje fluktuacije misli’.

  U posljednjih 50-ak godina znanstvenici su došli do brojnih spoznaja o blagodatima prakticiranja yoge za fizičko i mentalno zdravlje čovjeka: podiže razinu energije i umanjuje negativne učinke stresa, poboljšava cirkulaciju, regulira krvni tlak i snaži krvožilni sustav, poboljšava funkcije dišnog i probavnog sustava, djeluje povoljno kod nesanice, glavobolje, anksioznosti i depresije, poboljšava koncentraciju, produktivnost i stvaralaštvo.

  Filozofija yoge temelji se na prirodnim zakonima, a ne na religijskim ili dogmatskim. Yoga je intimna, mudra i korisna, pomaže nam da istražujemo i ostvarimo svoj puni ljudski potencijal.
  Danas postoje različiti stilovi i tehnike yoge i cilj je da se yoga prilagodi trenutnim mogućnostima i potrebama pojedinca. U Moonwalk studiju možete se upoznati sa dinamičnim stilovima yoge – Ashtanga yoga i Vinyasa flow, kroz koje vas vodi certificirana učiteljica yoge, Karolina Erdeljac.


  ASHTANGA YOGA

  Ashtanga yoga je tradicionalan, dinamičan sistem Yoge, čiji je osnovni princip usklađivanje daha sa progresivnim slijedom položaja (asana). Slijed je uvijek isti, a posebnom tehnikom disanja (ujjayi dah) i zadanim fokusom gledanja (drishti) postiže se duboka koncentracija i prisutnost. Tijekom vježbanja dolazi do intenzivnog zagrijavanja i znojenja, tijelo se čisti od toksina, a gradi se snaga, fleksibilnost i izdržljivost. Redovnom i pravilnom praksom polako se postiže meditacija u pokretu.

  VINYASA FLOW

  Vinyasa flow je dinamičan, moderan stil joge koji se razvio iz tradicionalne Ashtanga Vinyasa Yoge. Osnovni princip je povezivanje daha i pokreta (vinyasa) u različito osmišljene i različito fokusirane serije položaja. Sat može biti sporijeg ili bržeg tempa, intenzivan i energičan ili smiren i laganiji. Uglavnom se izvodi uz glazbu, a zbog neprekidnih fluidnih i kreativnih izmjena položaja podsjeća na ples. Redovnim vježbanjem gradi se snaga, fleksibilnost i izdržljivost, praksa blagotvorno djeluje na tijelo i um i umanjuje svakodnevni stres.

  POLE DANCE

  Pole dance je forma plesa, rekreacije i scenske umjetnosti. Nastaje kombinacijom različitih plesnih tehnika, akrobatike i gimnastike, koje spaja u jedinstveni oblik vježbanja. Dinamičan je i zanimljiv zbog zaigrane kombinacije različitih elemenata, kao što su vrtnja, inverzije, vježbe na podu (floorwork) i vježbe na šipci. Razvija mišićnu snagu i fleksibilnost, poboljšava koordinaciju, držanje i ravnotežu, razvija fluidnost i gracioznost pokreta. Osim toga, forma je samoizražavanja i samoistraživanja koja budi kreativnost, samopouzdanje i svijest o vlastitom tijelu.
  Zanimljivo je spomenuti da ova disciplina vuče korijene još iz 12.st., iz tradicionalnog indijskog sporta Mallakhamb (gimnastika na šipci), koju su izvodili isključivo muškarci. Danas se smatra jednom od najsveobuhvatnijih fizičkih aktivnosti: tijelo prkosi gravitaciji, testira se izdržljivost svih mišićnih skupina i harmonija duha i tijela, ritmičnost, preciznost i ravnoteža, skladan i graciozan pokret.
  Unatoč tome, satovi pole dance-a nisu namijenjeni samo sportašima i akrobatima, nije potrebno prethodno plesno iskustvo, određena fizička spremnost ili fleksibilnost. Raznolikost i prilagodljivost elemenata omogućuje svima siguran napredak, neovisno o različitim sposobnostima izvedbe. Satove plesa na šipci vodi Anita Malović, dugogodišnja pole dance plesačica.

  ACRO YOGA

  Acro yoga (partner yoga) je dinamični oblik vježbanja u paru, koji kombinira yogu, akrobatiku i terapeutske vještine na jedinstveni način. Radi se o zabavnom i interaktivnom vježbanju u kojem partneri podupiru međusobne tjelesne potencijale koristeći težinu tijela, gravitaciju, balans i koncentraciju. Na taj način postiže se fluidnost pokreta, razvija se snaga, fleksibilnost i ravnoteža, kao i senzibilnost i međusobno povjerenje između partnera. Acro yogu vodi Maja Turčić, certificirana učiteljica yoge i dugogodišnja praktikantica acro yoge.


  Isprobajte i uvjerite se sami u dobrobiti drevnih znanja kroz satove yoge, doživite ljepotu ekspresivnog pokreta kroz satove plesa na šipci ili pak zaigranost i senzibilnost vježbanja u paru kroz satove acro yoge. Satovi su namijenjeni svima, bez obzira na dob, fizičke predispozicije ili prethodno iskustvo.

  Važeći raspored možete provjeriti na facebook stranici studija…

  Sponzorirani članak