KAportal Osim ilegalaca, karlovačka policija u jučerašnjoj akciji na autocesti pronašla i do sad najveću količinu amfetamina | Karlovački informativni web portal

Osim ilegalaca, karlovačka policija u jučerašnjoj akciji na autocesti pronašla i do sad najveću količinu amfetamina

– Ovom smo akcijom polučili vrlo dobre rezultate i policijski službenici PU karlovačke će i u narednom periodu provoditi ovakve i slične aktivnosti u cilju sigurnosti svih sudionika u prometu, a posebno na zaprečavanju kaznenih djela i prekršaja i pronalasku predmeta koji iz njih potiču, kazao je na današnjoj pressici Jure Pavlinić, voditelj Službe policije PU karlovačke, govoreći o jučerašnjoj preventivno-represivnoj akciji na AC Zagreb-Karlovac, na odmorištu Draganić.

Provedena je od 10 do 15 sati, a u njoj su osim policajaca PU karlovačke i PU zagrebačke sudjelovale i inspekcijske službe ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, poljoprivrede, financija i zaštite okoliša i energetike, Centar za vozila Hrvatske i ARZ, sve s ciljem povećanja opće sigurnosti.

Pri tom je utvrđen je 41 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, tri prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, jedno kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, te po jedan prekršaj iz Zakona o radnom vremenu i Zakona o strancima. Utvrđena su i tri prekršaja iz Zakona o trošarinama i jedan prekršaj iz Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva EU, dva iz Zakona o veterinarstvu, a jedan iz Zakona o održivom gospodarenju otpadom.

  • Od 16 vozila koja su bila na izvanrednom tehničkom pregledu, 14 nije zadovoljilo tehničku ispravnost pa su dva isključena iz daljnjeg sudjelovanja u prometu, a ostali vozači sankcionirani sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

    Zakon o strancima prekršilo je devet državljana Turske, za koje je utvrđeno da su nezakonito u RH, no ne radi se, kako se jučer nagađalo, o migrantima. A akcija je, uz zapljenu 23,4 grama suhe biljne tvari nalik na drogu cannabis marihuana, donijela i do sad najveći “ulov” amfetamina na području Karlovačke županije, više od kilograma, vrlo visoke kvalitete.

    – Radi se o 1.037 grama bijele vlažne praškaste materije, koja podsjeća na amfetamin. Čista je, nije pomiješana s drugim supstancama, a dodavanjem kreatina ovoj masi, povećava se pet puta njen volumen, odnosno, toliko uvećava količina za prodaju, pojasnio je važnost zapljene Pavlinić.

    KAportal.hr

  • Odgovori