KAportal OŠ Slava Raškaj iz godine u godinu bilježi odlične rezultate učenika - ravnateljica ponosna na svoj sustav nagrađivanja | Karlovački informativni web portal

OŠ Slava Raškaj iz godine u godinu bilježi odlične rezultate učenika – ravnateljica ponosna na svoj sustav nagrađivanja

Ravnateljica Gordana Basar i nadarena učenica Mihaela Šimunić

Osnovna škola Slava Raškaj u Ozlju iz godine u godinu bilježi odlične rezultate učenika i njihovih mentora, a na koji način škola potiče izvrsnost u znanji i izvannastavnim aktivnostima, objasnila je ravnateljica Gordana Basar.

Kako kaže, uvela je sustav nagrađivanja najboljih čime nastoji potaknuti učitelje i učenike na razvijanje izvrsnosti u područjima u kojima su najbolji i gdje mogu postići najviše.

– Jedna od nagrada je besplatni izlet na kraju nastavne godine, čije je odredište tajna do samog polaska, a nagrađuju se svi učenici koji su na županijskoj razini natjecanja osvojili prva tri mjesta, učenici razrednog odjela s najmanjim brojem sati izostanaka te učenici koji i u izvanškolskim aktivnostima postižu izvrsne rezultate, navodi Basar.

Na popisu nagrada je boravak na Novigradskom proljeću, čije troškove snosi škola, Karlovačka županija i Grad Ozalj, a tu su i poklon bonovi i džeparac koji pak osigurava Grad Ozalj.

– Sve te nagrade za moje učenike i mentore pokušavam i uspijevam pribaviti, uz podršku raznih donatora, našeg osnivača Karlovačke županije te Grada Ozlja, dodaje ravnateljica.

A da sustav nagrađivanja može potaknuti učenike, pokazuju rezultati. Naime, Ivan Živčić i Tomislav Vranić su prošle prošle školske godine državni prvaci u robotici te su dobili poklon bonove za nabavu udžbenika u knjižari u iznosu od 300,00 kuna, a godinu prije su sudjelovali na državnom natjecanju i za to su nagrađeni poklon bonom u C&A.

Mihaela Šimunić je nagrađena prošle školske godine boravkom na Novigradskom proljeću, dobila je poklon bonove u C&A te u knjižari za nabavu udžbenika za novu školsku godinu. Ove školske godine, državni prvaci Jurica Razumić iz automatike i Mihaela Šimunić iz hrvatskog jezika dobili su džeparac prije polaska na državno natjecanje, 200 kuna po natjecanju. Mihaela je još dobila nagradu boravka na Novigradskom proljeću i ove godine, čije troškove je snosila škola, Karlovačka županija kao osnivač te Grad Ozalj.

– Ove školske godine uspješno je osigurana nagrada boravka u Dječjem kampu Eklata za izvrsne učenike te sam uz pomoć učitelja odabrala još nekoliko izvrsnih učenika do 7. razreda, koji to zaslužuju svojim odličnim uspjehom, zalaganjem u izvannastavnim aktivnostima i uzornim vladanjem. Želja mi je bila da to bude učenik koji će još neko vrijeme ostati u našoj školi te svojim svjedočenjem o nagrađivanju boravkom u dječjem kampu poticati i motivirati ostale učenike da slijede izvrsnost. Izabrana je učenica Ema Starešina, učenica 7. razreda, ispričala je ravnateljica.

Kao i svi u Ozlju, ponosna je na učenike i njihove uspjehe, na učitelje mentore i njihovo zalaganje u dodatnoj nastavi i izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima, pa ovom prigodom čestita svima, kao i roditeljima učenika.

KAportal.hr

  • Odgovori