KAportal Oronule fasade prijete prolaznicima i na Rakovcu - poveći komad se odlomio s kuće nekoliko metara od Gimnazije | Karlovački informativni web portal

Oronule fasade prijete prolaznicima i na Rakovcu – poveći komad se odlomio s kuće nekoliko metara od Gimnazije

Ne prijete prolaznicima samo derutne fasade u karlovačkoj Zvijezdi, devastiranoj i zaboravljenoj koja već desetljećima čeka svoju pravu obnovu i revitalizaciju.

Poveći komad “štukature”, odnosno ukrasnog ruba odlomio se s kuće u Ulici Rakovac, a prava je sreća da komadi nisu nikoga pogodili, posebno jer se radi o kući koja se nalazi pored karlovačke Gimnazije. Tamo svakodnevno prolazi velik broj učenika koji masovno za vrijeme velikog odmora idu u obližnju pekaru i trgovinu, kao i velik broj stanovnika Rakovca. 

Osim opasne fasade na ovoj kući, prava bi prijetnja mogla tek postati prizemnica koja se nalazi odmah pored Gimnazije koju Karlovčani znaju kao kuću u kojoj je za vrijeme svog školovanja živio Nikola Tesla, a koja je u stravičnom stanju. Podsjetimo, po narudžbi Grada Karlovca napravljeno je idejno rješenje za njezinu rekonstrukciju a kako bi u budućnosti postala Tesla centar s muzejskim postavom. To se događalo još prije sedam godina pa bi se moglo dogoditi, da će se prije realizacije ovog projekta, kuća srušiti sama od sebe

  • KAportal.hr

  • Jedan komentar

    1. Tesla centar sa muzejom unatoč osiguranom novcu iz EU čekamo već 10 godina i naravno prije će se sve to srušiti nego se sve to realizira. Vidim da je Mandić krenuo stopama svog prethodnika, pa po copy paste sistemu angažira agencije za ispitivanje javnog mišljenja o uređenju grada. Ne trebaju nam nikakve agencije već treba zasukati rukave i početi raditi.

    Odgovori