KAportal Misle da će se popraviti? Optuženik za krađu drva ima dosje debljine telefonskog imenika, ali zatvora nije vidio | Karlovački informativni web portal

Misle da će se popraviti? Optuženik za krađu drva ima dosje debljine telefonskog imenika, ali zatvora nije vidio

foto ilustracija – Pixabay.com

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću podiglo je optužnicu protiv trojiće muškaraca iz Otočca u dobi od 26 do 32 godine. Okrivljeni su da su s dvojicom mlađih punoljetnika u studenom prošle godine na području Vrhovina u šumi kojom gospodari Šumarija Otočac posjekli 43 stabla bukve vrijednosti 3000 kuna. Hrvatske šume smatraju se oštećenima za 8000 kuna.

Predloženo je sudu da prvu dvojicu kazni uvjetnom kaznom zatvora u trajanju od tri mjeseca s rokom kušnje od tri godine, dok za treće okrivljnoga traže kaznu od šest mjeseci zatvora. Na njegovom imanju policija je zatekla 30 metara kubnih drva, te mu je to oduzeto.

– Imajući u vidu okolnosti počinjenja kaznenog djela, visinu pribavljene imovinske korist te činjenicu da je III. okrivljeni višestruko kazneno osuđivan za, između ostalog i kaznena djela protiv imovine, smatramo da je predložena zatvorska kazna III. okrivljeniku te predložene uvjetne zatvorske kazne I. i II. okrivljeniku razmjerne stupnju krivnje, pogibeljnosti djela i svrsi kažnjavanja – smatra Tužiteljstvo.

  • Njegov izvod iz kaznene evidencija je zastrašujući. Ako se zbroje sva kaznena djela za koje je osuđen ili su postupci u tijeku dolazi se do broja 15. No, još je gore što se uglavnom radi uvjetnim presudama (čak sedam), a neke su mu promijenjene u rad za opće dobro, pa je i ovu optužnicu dočekao na slobodi.

    KAportal.hr

  • Odgovori