KAportal Općina Generalski Stol kreće u izgradnju novog društvenog i vatrogasnog doma – Investiciju u potpunosti financira Ministarstvo poljoprivrede s 7,4 milijuna kuna | Karlovački informativni web portal

Općina Generalski Stol kreće u izgradnju novog društvenog i vatrogasnog doma – Investiciju u potpunosti financira Ministarstvo poljoprivrede s 7,4 milijuna kuna

Lijepe vijesti dolaze iz Općine Generalski Stol koja je uspjela na natječaju Ministarstva poljoprivrede dobiti sredstva za izgradnju novog vatrogasnog doma, ali i potporu Ministarstva regionalnog razvoja za modernizaciju nerazvrstanih cesta.

-U ime Općine Generalski Stol jučer sam u Vodicama prisustvovao potpisivanju Ugovora o financiranju projekta Izgradnje društvenog i vatrogasnog doma u Generalskom Stolu u 100 postotnom sufinanciranju Ministarstva poljoprivrede iz mjere 7.4.1. Iznos potpore iznosi 7.4 milijuna kuna. Ovo je sretan dan za cijelu općinu, a posebno za naše vatrogasce i udruge koje će time uskoro dobiti adekvatan prostor za svoj rad – kaže načelnik općine Alen Halar ne krijući zadovoljstvo rezultatima natječaja obzirom da općina inače ima skroman proračun i bez ovakvih potpora države sama nikad ne bi mogla odraditi ovako veliku investiciju.

Nova zgrada društvenog i vatrogasnog doma gradit će se u neposrednoj blizini postojećeg Zadružnog doma u središtu Generalskog Stola, na zemljištu koje je u vlasništvu Općine, a prikupljena je i sva potrebna dokumentacija.

  • -U zgradi smo predvidjeli dvije vatrogasne garaže, spremišta i urede za potrebe vatrogasaca te prostore za smještaj naših udruga, jer neke su zbog nedostatka prostora prisiljene plaćati najam. Riješili smo svu dokumentaciju, dobili građevinsku dozvolu i sad slijedi postupak javne nabave za izbor izvođača radova, a ako sve bude išlo po planu na jesen očekujem početak radova – navodi načelnik Halar dodajući kako je prema natječaju rok za završetak radova dvije godine.

    Zgrada će zbog konfiguracije terena, u najnižem dijelu, ispod razine ceste, imati vatrogasne garaže, a u suterenu bi bio smješten Turistički informativni centar i slično, na katu će biti prostori za desetak udruga koliko ih djeluje na području općine, a potkrovlje je predviđeno za veliku dvoranu koja će biti opremljena za održavanje predstava, konferencija i sličnih društvenih događanja.

    – Bio sam na potpisivanju još jednog ugovora, riječ je o sufinanciranju projekta Modernizacije nerazvrstanih cesta u sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU koji je apliciran na natječaj. Iznos potpore iznosi 200 tisuća kuna koje će se utrošiti na izgradnju novih 1,5 km asfaltiranih nerazvrstanih cesta na području naše općine – ispričao nam je načelnik Halar dodajući kako su se javili na još 4-5 natječaja, najviše za izgradnju i modernizaciju infrastrukture, no tu je konkurencija žestoka, pa će i ovaj projekt Modernizacije cesta Općina sufinancirati s 400 tisuća kuna.

    KAportal.hr

  • Odgovori