KAportal U Ogulinu održan prvi dječji festival Jagor - uz glazbenu, naglašena i humanitarna nota, Ogulinci pokazali veliko srce | Karlovački informativni web portal

U Ogulinu održan prvi dječji festival Jagor – uz glazbenu, naglašena i humanitarna nota, Ogulinci pokazali veliko srce

Dora Kurelac – fotografije Filip Sertić i Edi Turković

U prepunoj školskoj sportskoj dvorani u samom središtu grada Ogulina održan je prvi dječji festival Jagor, pod motom “Dobro se dobrim vraća”.

Ukupno 19 djevojčica u dobi od 5. do 8. razreda osnovne škole je nastupilo pred više od 700 ljudi, koji su ih žustro bodrili i navijali. Gabi Puškarić, Lea Kalan, Gabrijela Ivanjko, Viktorija Pađen, Nika Brozović i Lucija Rendulić, Dora Kurelac, Magdalena Juričić, Matea Ramljak Vranić, Mia Štajduhar, Lu Bartulović i Tereza Brozović, Natalli Zorkić, Andrea Gubo, Ema Jelić, Ena Stipetić, Andrea Cindrić, Karla Rebrović i Ivana Gašparović predstavile su se auditoriju. Uvježbale su ih nastavnice glazbene kulture, a za nastup ih je pripremao i bend koji je specijalno okupljen za ovu prigodu i tako je i nazvan Jagor bend.

Natalli Zorkić

– Dječji festival Jagor je nastao po uzoru na nekadašnji „Prvi glas Ogulina“, a organizator je humanitarna udruga Oda prijateljstvu. Sav prihod od ulaznica koje su prodavane po cijeni od 20 kuna ide u humanitarne svrhe, a za koncert su posebno napravljene majice Dobro se dobrim vraća u 4 boje, od prodaje kojih je također prihod išao u humanitarne svrhe, i koje su, moramo napomenuti, planule. Sav prihod je namijenjen za liječenje dvojice bolesnih dječaka Luke i Bojana, kažu nam organizatori.

  • Treću nagradu žirija osvojila je Gabrijela Ivanjko, drugu nagradu Natalli Zorkić, a prvu nagradu osvojila je Dora Kurelac, dok je publiku potpuno osvojila Natalli Zorkić.

    Glavnu nagradu pobjednici večeri uručio je gradonačelnik Dalibor Domitrović, koji je naglasio kako je na glasačkom listiću zaokružio sve natjecateljice, koje su po njemu sve pobjednice jer su dale svoj glas za dobro djelo.

    U revijalnom dijelu, za vrijeme zbrajanja glasova publike su nastupili i Karla Ana Sabljak i Domagoj Vuković, koji je sve prisutne počastio i svojom skladbom Kultur. U akciji je ukupno prikupljeno 21.181,00 kn, a svi koji se žele priključiti akciji i donirati mogu to učiniti do srijede, 29.11. na račun u Erste&Steiermarkische banci IBAN HR8124020061500059241. Organizatori poručuju, dobro se dobrim vraća.

    KAportal.hr

  • Odgovori