KAportal Ogulinski HDZ dobio ovog predsjednika - izabran Tomislav Lipošćak, prvi put po sustavu "jedan član, jedan glas" | Karlovački informativni web portal

Ogulinski HDZ dobio ovog predsjednika – izabran Tomislav Lipošćak, prvi put po sustavu “jedan član, jedan glas”

Tomislav Lipošćak – foto OGportal.com

Ogulinski HDZ jučer je dobio novo vodstvo, a za predsjednika organizacije je izabran Tomislav Lipošćak. OGportal navodi da je od ukupno 986 članova, njih 523 izašlo na glasovanje. Tomislav Lipošćak dobio je 343, a njegov protukandidat Mladen Stipetić 173 glasa. Glasovalo se, dakle, po principu  jedan član, jedan glas po prvi put na gradskoj razini u HDZ-u.

Biračka mjesta, njih čak šest, bila su  otvorena od 9 do 17 sati.

Nakon glasovanja, članovi HDZ-a okupili su se u prostorijama stranke, u središtu grada. Nakon prebrojavanja glasova, rezultate su prezentirali članovi izbornog povjerenstva, koji su utvrdili da je novi predsjednik Tomislav Lipošćak. Na proglašenju rezultata Mladen Stipetić nije bio, ali je rečeno da je uputio čestitku pobjedniku. 

  • – Sustav izbora “jedan član, jedan glas”, je putokaz da svaki član može konkretno odlučivati o sudbini i smjeru svoje stranke, rekao je Lipošćak. Zahvalio se na ukazanom povjerenju te članove pozvao da se krene na jedan novi put HDZ-a u Ogulinu, put koji će biti predvođen mladošću i energijom u kombinaciji s iskustvom starijih članova. Smatra da uspjeh tako ne može izostati.

    – Sutra je nedjelja, malo ćemo se odmoriti, smiriti glave, zahvaliti se Gospodinu, a u ponedjeljak počinjemo raditi, rekao je Lipošćak.

    KAportal.hr

     

  • Odgovori