KAportal Ogulinski gradonačelnik i njegovi kolege pisali Miljeniću: Preispitajte odluku o ukidanju sudova | Karlovački informativni web portal

Ogulinski gradonačelnik i njegovi kolege pisali Miljeniću: Preispitajte odluku o ukidanju sudova

R-4323311Gradonačelnik Ogulina Jure Turković, zajedno s načelnicima Saborskog, Tounja, Plaškog i Josipdola iz Karlovačke županije, otvoreno pismo ministru pravosuđa Miljeniću, potpisuju i predstavnici Ličko – senjske i Primorsko – goranske županije iz Vrbovskog, Otočca, Perušića, Brod Moravica i Brinja. Od ministra traže da preispita odluku o ukidanju općinskih i prekršajnih sudova. Podsjećaju ga na tradiciju sudstva, navodeći kako je još 1893. godine za šire područje Ogulina formirano sudište prve instancije.

Navode kako je ministar kod reorganizacije sudova trebao voditi računa o udaljenosti gradova i općina od novog sudskog središta u Karlovcu, a ta udaljenost u nekim slučajevima veća je od 100 km. Tu su naravno i veliki troškovi putovanja više desetaka sudaca, službenika i namještenika u Karlovac, te troškovi samih građana. U pismu se ukazuje i na ukidanje Zemljišno – knjižnog odjela što će imati pogubne posljedice na ukupan gospodarski razvoj, te na pitanje opstanka odvjetničkih ureda.

Potpisnici otvorenog pisma upućuju ministru Miljeniću svoj prijedlog – Formiranje jedinstvenog Općinskog i Prekršajnog suda sa sjedištem u Ogulinu, čija lokacija prometno odgovara svima. U pismu mole ministra da što žurnije primi delegacije gradova i općina na radni sastanak, na kome bi iznijeli svoje stavove i pravno elaborirali cjelokupnu problematiku.

KAportal.hr

  • Odgovori