KAportal Ogulinci zatvorili Festival bajke: Za rekordnu posjećenost zaslužno 200 sudionika na više od 60 događaja na sedam lokacija | Karlovački informativni web portal

Ogulinci zatvorili Festival bajke: Za rekordnu posjećenost zaslužno 200 sudionika na više od 60 događaja na sedam lokacija

U Ogulinu je jučer zatvoren 13. Ogulinski festival bajke koji se ove godine održao od 8. do 10. lipnja na čak sedam lokacija u gradu Ogulinu. Preko 200 sudionika i organizatora pretvorilo je tijekom tri puna dana Ogulin u istinski zavičaj bajke, a unatoč kiši koja je u nekoliko navrata na kratko ometala programske sadržaje, Festival je bio krcat posjetiteljima, pohvalili su se organizatori.

– Djeca su ove godine bila osobito oduševljena novitetima koje smo uveli, prvenstveno tehničkim radionicama za koje se tražilo mjesto više, a iznenadili smo i dodatnim atrakcijama, napuhancima, velikom festivalskom tortom i mnogim drugim iznenađenima – naglasila je Sonja Drašković, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Ogulina, ne skrivajući zadovoljstvo rekordnim odazivom posjetitelja koji je ove godine ostvaren na Ogulinskom festivalu bajke.

U sklopu Ogulinskog festivala bajke koji se ove godine održao već 13. godinu zaredom, održane su 22 predstave, 16 pripovijedanja, 2 koncerta i čak 24 radionice na 7 scena.

 • – U sklopu festivala su se održavali i mini turnir u rukometu za djevojčice, turinir u rukometu za dječake – Tintilinić te 9. Međunarodni turnir u nogometu u organizaciji škole nogometa “Ogulin”, a svaki od ovih događaja pojedinačnio je uspio privući i preko tisuću posjetitelja”, rekla je Sonja Drašković, najavljujući pripreme za sljedeći, 14. Ogulinski festival bajke.

  Aleksandru Kovačeviću, umjetničkom direktoru, kojem je ovo prva godina angažmana na Festivalu, također je bio zadovoljan odrađenim poslom i atmosferom stvorenom na 13. Ogulinskom festivalu bajke.

  13. Ogulinski festival bajke ove su godine svojim potporama omogućili: Ministarstvo kulture RH, Grad Ogulin, Hrvatska turistička zajednica, Karlovačka županija, HBOR, Splitska banka, Semmelrock, Turistička zajednica Karlovačka županije, Pučko otvoreno učilište, Zavičajni muzej i Marché.

  KAportal.hr

  foto: Zdravko Špehar, Foto video IN

   

 • Odgovori