KAportal Ogulinci su skuhali divovski lovački gulaš - pogledajte što su sve stavili u 500 litara velikog monstruma | Karlovački informativni web portal

Ogulinci su skuhali divovski lovački gulaš – pogledajte što su sve stavili u 500 litara velikog monstruma

Ogulinci su odlučili da za Dan njihova grada neće biti gladnih, a bome ni žednih podno Kleka i u široj okolici. U sklopu proslave događanja su mnogobrojna, no nepca je tijekom dana privlačilo ono što se događalo u Frankopanskom kaštelu, gdje se spravljao lovački gulaš.

Nakon višednevnih priprema te petosatnog kuhanja u loncu monstrumu, u popodnevnim satima može se i probati ova gulaščina od 500 litara.

Za OGportal glavni kuhar Ive otkrio je sastojke, a bome i količine: 140 kg luka, 30kg paprike, 25kg mrkve, 15kg šampinjona, 2kg češnjaka, 16l vina, začini, a onda i 140kg mesa, veprovine, srnetine i junetine. Naručili su i 150kg kruha, tako da ga ostane i za pomazati kotlić na kraju.

  • Osim Iveta, još šest Ogulinaca ja kuhalo gulaš, a prije toga im je drugih šest pomagalo u pripremi. Sve je to trud članova Lovačkog društva Klek, no svoj obol dat će članovi Ribolovnog društva Ogulin, koji pripremaju riblji paprikaš.

    Nakon večere slijedi koncert domaćeg benda Sound Source u 19 sati, dok sat kasnije nastupaju zvijezde večeri – Vatra.

    KAportal.hr

    foto: OGportal.com

  • Odgovori