KAportal Ogulinci ponosni na svojeg "super policajca": Antonio Gerovac je novi šef PNUSKOK-a | Karlovački informativni web portal

Ogulinci ponosni na svojeg “super policajca”: Antonio Gerovac je novi šef PNUSKOK-a

foto: Globus

Policijski inspektor Antonio Gerovac(40), inače rođeni Ogulinac, imenovan je načelnikom Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK). Gerovac je proglašen policajcem godine u 2016. godini nakon što je razriješio dva kontroverzna slučaja, krađu novca i zlata iz sjedišta policije u Heinzelovoj, te tragičnu smrt sestara Filipović iz Rijeke.

Podsjetimo, punih deset godina se tragalo za osobom koja je prouzročila tešku prometnu nesreću u kojoj su dvije djevojke smrtno stradale. Istraga kojom je rukovodio Gerovac dovela je do osumnjičenika Roberta Žaje. Istraga slučaja u Heinzelovoj dovela je do kriminalističkog inspektora Željka Dolačkog. I taj postupak je još u tijeku. Šira javnost možda ne zna da je Gerovac istraživao i ratne zločine u Osijeku, za koje je bio osumnjičen Branimir Glavaš, kao i na slučaju Grubori, kada je počinjen zločin nad srpskim civilima.

Gerovca čeka još jedan teški slučaj. Policijski USKOK, naime, provodi istragu u slučaju Agrokor.

  • KAportal.hr

  • Jedan komentar

    Odgovori