KAportal Ogulinci I. Puškarić i Ž. Magdić će biciklima do Albanije i nazad kako bi pomogli liječenje dvoje malih sugrađana | Karlovački informativni web portal

Ogulinci I. Puškarić i Ž. Magdić će biciklima do Albanije i nazad kako bi pomogli liječenje dvoje malih sugrađana

Ogulinci Ivan Puškarić i Željko Magdić sutra će biciklima na put dug 1.600 kilometara kako bi pomogli liječenje dvoje teško bolesne djece, svojih sugrađana Eme i Mateja.

Riječ je o humanitarnoj vožnji biciklima do Albanije i nazad, koja će startati u četvrtak, u 9 sati, s Trga hrvatskih rodoljuba kada će, simbolično, biti uručeni bicikli jednom učeniku Prve osnovne škole i jednom OŠ Ivane Brlić Mažuranić.

– Ideja humanitarne biciklijade do Albanije i natrag došla je od ove dvojice zaljubljenika u biciklizam, a zamišljena je na način da se za vrijeme njihove vožnje do Albanije i natrag prikupljaju financijska sredstva koja će se nakon njihova povratka donirati za liječenje djevojčice Eme i dječaka Mateja! Humanitarna Udruga Oda prijateljstvu otvorila je poseban podračun u Erste banci na koji svi koji žele podržati ovu humanitarnu inicijativu i veliku žrtvu dvojice hrabrih Ogulinaca mogu uplatiti svoje donacije za Emu i Mateja do 31.7.2017. godine! Nakon završetka akcije sredstva će biti prebačena na žiro-račune roditelja Eme i Mateja, a račun se tada zatvara. Prikupljeni iznos i zahvale uplatiteljima bit će objavljeni po završetku akcije u medijima. Donacije možete uplatiti na račun u Erste banci: IBAN: HR0724020061500056208, pozvali su iz udruge.

Ruta vožnje biciklom je: Ogulin-Gospić-Knin-Sinj-Imotski-Mostar-Metković-Neum-Dubrovnik-Tivat-Budva-Ulcinj-Skadar-Podgorica-Nikšić-Sarajevo-Travnik-Banja Luka-Prijedor-Bihać-Ogulin. Duga je oko 1.600 kilometara, a Puškarić i Magdić namjeravaju je prijeći u 15 dana.

Humanitarnu biciklijadu do Albanije i natrag podržavaju, osim Udruge Oda prijateljstvu, Grad Ogulin, Gradsko društvo Crvenog križa Ogulin, Turistička zajednica Grada Ogulina, Župa svetog Križa u Ogulinu, Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije u Oštarijama, mnoga poduzeća, obrti i pojedinci, dok će svakodnevne informacije biti na facebook profilima dvojice biciklista koji sve troškove ovog putovanja sami snose.

KAportal.hr

  • Odgovori