KAportal Ogulinci i dolazak 2018. proslavili kupanjem u jezeru Sabljaci - devetoricu kupača hrabrili brojni promatrači VIDEO... | Karlovački informativni web portal

Ogulinci i dolazak 2018. proslavili kupanjem u jezeru Sabljaci – devetoricu kupača hrabrili brojni promatrači VIDEO…

foto OGportal.com

Tragedija koja se na novogodišnjem kupanju danas prijepodne dogodila u Rijeci potresla je i Ogulince, no oni su tome unatoč danas održali tradiciju, te petu godinu za redom u Ogulinu održali novogodišnje kupanje u jezeru Sabljac.

Po pisanju OGportala, svake godine se kupa sve više kupača,  koje ne može obeshrabriti ni loše vrijeme ni hladnoća.  Ove je godine bilo toplije, temperatura u podne iznosila je 12 stupnjeva, a ideja o kupanju u jezeru  začeta je kad je izgorio restoran Sabljaci, te su kupači na ovaj način željeli skrenuti pažnju na to mjesto, njegovu važnosti i značaj za grad.

Idejni začetnik kupanja je Zvonko Ranogajac, koji se kupao i ove godine, a u vodu su skočili i Željko Stipetić, Zvonko Lipošćak, Ljerko Žanić, Dalibor Kovačić, Marinko Puškarić,  Dario Matijašić, Mate Sertić i  Zdravko Prša. Za brojne posjetitelje koji su došli na Sabljake,  pripremljeni su čaj i kuhano vino, te prodajni štandovi sa domaćim proizvodima lokalnih OPG-ova.

  • Foto i video – OGportal.com

    KAportal.hr

  • Odgovori