KAportal Ogulin ostaje i bez Ispostave HZMO-a? Ova informacija zabrinula gradonačelnika i načelnike okolnih općina, traže hitan odgovor! | Karlovački informativni web portal

Ogulin ostaje i bez Ispostave HZMO-a? Ova informacija zabrinula gradonačelnika i načelnike okolnih općina, traže hitan odgovor!

Grad Ogulin

Hoće li grad Ogulin nakon niza inistitucija ostati i bez Ispostave Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, pita se gradonačelnik Dalibor Domitrović i svi stanovnici Ogulina ali i stanovnici i vlasti općina Josipdol, Saborsko, Tounj i Plaški za koje je nadležna ogulinska Ispostava.

– Temeljem neslužbene informacije će ova ispostava biti ugašena nakon odlaska u mirovinu trenutno jedine zaposlenice, upućen je dopis prema Središnjici HZMO Zagreb i prema Područnom uredu HZMO u Karlovcu kojim se apelira da, obzirom na velik broj građana koji su upućeni na ovu ispostavu, ispostava i dalje nastavi s radom s jednim stalno zaposlenim službenikom. Dopis su potpisali gradonačelnik Grada Ogulina i svi načelnici Ogulinu susjednih općina, kaže nam Domitrović.

Smatraju da bi gašenje ove ispostave bio društveno neodgovoran čin.

  • – Daleko je manji trošak tog jednog stalno zaposlenog djelatnika kad se uspoređuje s troškom gubitka vremena i novca svih građana koji će morati putovati u Karlovac da bi ostvarili svoja prava. Javne službe se financiraju javnim novcem, postoje radi građana i prema tome bi im na prvom mjestu trebao biti dobrobit građana, a ne da su konstantan uzrok novih troškova i problema građanima, dodaje Domitrović.

    KAportal.hr

  • Odgovori