KAportal Ogulin kandidirao obnovu sportske dvorane za EU novac - Priželjkuje 5,2 milijuna kuna, 2,2 osigurat će sam | Karlovački informativni web portal

Ogulin kandidirao obnovu sportske dvorane za EU novac – Priželjkuje 5,2 milijuna kuna, 2,2 osigurat će sam

foto: www.ogulin.hr

Grad Ogulin prijavio je projekt energetske obnove sportske dvorane na natječaj za sufinanciranje iz EU fondova. Priželjkuje 5,2 milijuna kuna, dok će preostala 2,2 – ukupna vrijednost projekta je procijenjena na 7,4 milijuna kuna – osigurati u proračunu.

– Pojekt uključuje sanaciju fasade i ovojnice zgrade, ugradnju toplinske zaštite krova, djelomičnu zamjenu vanjske stolarije zgrade, te ugradnju novog sustava centralnog grijanja, hlađenja, provjetravanja i opskrbe tople vode za svlačionice. Projekt uključuje i izvedbu priključka plina od plinske kotlovnice do plinovoda u Bolničkoj jer će se kao energent za grijanje koristiti plin. Uz to je predviđena i zamjena postojeće neučinkovite rasvjete energetski učinkovitom LED rasvjetom i postavljanje novog sustava sigurnosne rasvjete objekta. Planiranim zahvatom će se godišnji troškovi za energiju smanjiti za 64,06 posto, kažu u Gradu.

Dodaju kako će realizacija ovog projekta smanjiti troškove grijanja, ali i biti dobra poslovna prilika za domaće tvrtke koji će u dvorani izvoditi radove.

  • KAportal.hr

  • Odgovori