KAportal Drama u Hrvatskoj Kostajnici: Odron uništio šest kuća i prometnicu, te progutao dva automobila | Karlovački informativni web portal

Drama u Hrvatskoj Kostajnici: Odron uništio šest kuća i prometnicu, te progutao dva automobila

Nevjerojatne snimke dolaze iz Hrvatske Kostajnice. Odron tla potpuno je uništio šest kuća, prometnicu i progutao dva automobila.

Perica Marjanović, vlasnik jedne od prvih kuća koji su našli na mjestu odrona, prepričava kako je u posljednji trenutak iskočio iz kuće koja je teško stradala. Kaže da je zajedno s bratom Ognjenom pokušao spasiti što više svojih stvari, ali da je na kraju uspio izvući samo automobil. Drugi je ostao potpuno ‘poklopljen’.

– Još jučer sam vidio da zidovi polako pucaju, da sve škripi, a da se žice na banderama napinju do pucanja. Radnici Elektre su jučer došli riješiti taj problem i spasiti nas od kalvarije – prepričava Marjanović za Jutarnji list.

  • – Vidio sam nekoliko pukotina, ali i mene je iznenadilo što se dogodilo. Evo, pogledajte, i vozilo radnika je ostalo zarobljeno.

    Kao u filmu nestalo je nekoliko kuća, dva auta HEP-a koji su jutros došli popraviti vodove. Nema ljudskih žrtava i to je najvažnije. Čini se da su na ovo klizište utjecale velike količine snijega koje se tope. Vlada će učiniti sve da ovim ljudima osigura smještaj, komentirao je premijer Plenković koji je bio na kostajničkom terenu:

    – Sreća u nesreći je da su susjedi primjetili pukotine. Sustavno zbrinjavenje bit će osigurano u ovakvim okolnostima, poručio je premijer.

    Za sada nema informacija o ozlijeđenima.

    KAportal.hr

  • Odgovori