KAportal Odlikovani branitelj, ali suprug iz pakla: Tukao ju je, vrijeđao i ponižavao, umjesto da joj da 700 kuna, pred njom ih radije spalio | Karlovački informativni web portal

Odlikovani branitelj, ali suprug iz pakla: Tukao ju je, vrijeđao i ponižavao, umjesto da joj da 700 kuna, pred njom ih radije spalio

foto ilustracija

Odlikovanog i ranije osuđivanog branitelja iz Otočca u dobi od 44 godine Općinsko državno odvjetništvo je optužilo da je više od tri godine u alkoholiziranom stanju maltretirao svoju suprugu u njihovoj obiteljskoj kući i neprestano joj govorio da nije dobra majka i supruga.

Tukao ju je i govorio joj da bez njega ništa ne vrijedi, razbijao po kući, izbaciovao je van pa joj zaključavao ulazna vrata kako ne bi mogla ući. Na prošlo Silvestrovo ju je udario u desnu stranu rebara i rasparao joj majicu. Ona je zaprijetila policijom, a on joj je kazao da će se sam prijaviti jer će je ubiti ako je zatekne u kući kada se vrati.

Tužiteljstvo za počiinitelja od suda traži uvjetnu kaznu od jedne godine zatvora s rokom kušnje od dvije godine, ali i da okrivljenom produži mjere opreza.

  • On je negirao počinjenje kaznenog djelo, rekavši da je između njih dvoje samo povremeno dolazilo do nesuglasica, te da nikada prema njoj nije bio agresivan jer mu je ona sve na svijetu, kao i dvojica sinova. Moguće je, navodi, da je ona njegovo ponašanja shvatila preozbiljno.

    Jedan od sinova je svjedočio kako je uvijek kada bi se napio otac maltretirao majku, udarao ju je i nazivao kurvom. Razbio je ukupno tri televizora, mobitele i slično. Djeca zbog njegova maltretiranja povremeno nisu išla u školu.

    – Okrivljenik uglavnom nije niti bio kod kuće, radio je na crno, a kada bi došao kući bio je pod utjecajem alkohola i agresivan, a agresija je uglavnom bila usmjerena na nju, dok je djecu ignorirao i nije znao ni u koji razred idu, niti je s njima uspostavio biko kakav odnos. U tim svojim napadima uslijed alkoholiziranosti razbijao je stvari po kući pa bi djeca skrivala od njega vrjednije stvari kao što su mobiteli, laptop i slično, a uništavao je i njoj drage stvari pa je tako jedne prilike uništio sliku njezine majke. U kuću nije davao novac, već je jednom prilikom spalio 700 kuna samo da ih ne bi dao njoj, ispričala je žrtva.

    KAportal.hr

  • Odgovori