KAportal Odbojkašice Karlovca nakon više od dva sata borbe svladale Don Bosco, Dugorešanke nisu uspjele "dokrajčiti" Olimpik | Karlovački informativni web portal

Odbojkašice Karlovca nakon više od dva sata borbe svladale Don Bosco, Dugorešanke nisu uspjele “dokrajčiti” Olimpik

Dvije izuzetno zanimljive i neizvjesne utakmice odigrale su karlovačke i dugoreške odbojkašice u šestom kolu 1.B ženske odbojkaške lige. Sretniji rasplet bio je onaj u Karlovcu, gdje su odbojkašice Karlovca nakon više od dva sata borbe svladale zagrebački Don Bosco sa 3:2. Ne mogu Karlovčanke biti potpuno zadovoljne, jer suparnik je bio po mjeri za osvajanje sva tri boda, no u prva tri seta vidjeli smo jednu od najlošijih predstava karlovačkih odbojkašica otkako su ušle u 1.B ligu. Borbenosti nije nedostajalo, ali zato jest gotovo svega drugog pa se može reći kako je na kraju konačnih 3:2 za Karlovac i najrealniji rezultat. Naime, u četvrtom i petom setu Karlovčanke su pokazale da su bolja ekipa i da su mogle ovo riješiti i puno prije, uz osvajanje sva tri boda. S druge strane, kako su izgledala prva tri seta, mogu domaće biti zaista sretne da nisu ostale i bez ijednog boda.

Na kraju, uglavnom realnih Karlovac – Don Bosco 3:2 (21:25, 26:24, 22:25, 25:17, 15:8).

Pet setova igralo se i u Dugoj Resi ali s nesretnim raspletom za domaće. “Zmajice” su nakon izgubljenog prvog seta zaigrale sjajno protiv druge ekipe zagrebačkog Olimpika i u naredna dva seta gotovo “prošetale” parketom za vodstvo 2:1. U četvrtom setu, pak, okrenule su startnih 1:9, imale i tri meč lopte, ali u dramatičnoj završnici nisu izdržale i gošće su izjednačile, a potom i neočekivano lako dobile peti set pa Dugorešankama ostaje tek utješni bod: Plavi zmaj – Olimpik II 2:3 (22:25, 25:15, 25:13, 28:30, 8:15).

  • Nakon šestog kola na ljestvici su Karlovčanke i Dugorešanke zamjenile mjesta – sada su Karlovčanke osme, a Dugorešanke devete. Ne baš sjajan start za prošlogodišnje prvakinje, a pristojan za Dugorešanke.

    U sljedećem kolu Karlovac gostuje kod Mladosti II, a Plavi zmaj kod Velike Gorice.

    Spomenimo i da su mladi odbojkaši Karlovca u petom kolu 2.A lige Centar poraženi na gostovanju u Sisku sa 3:0.

    KAŠonline

  • Odgovori