KAportal Ocijenjena dugoreška vina - od 64 prijavljena uzorka, najbolja su mješavine bijelih sorti s dugoreškim štihom | Karlovački informativni web portal

Ocijenjena dugoreška vina – od 64 prijavljena uzorka, najbolja su mješavine bijelih sorti s dugoreškim štihom

U organizaciji dugoreške Udruge vinara, vinogradara i voćara jučer je održano ocjenjivanje vina. Pred stručnom komisijom koju su činili Gordana Bosankić, Marijan Mihaljević i predsjednik Franjo Majnarić našla su se ukupno 64 uzorka vina, nešto manje nego prošle godine kada ih je bilo 76.

Podsjetimo, prošle godine dio dugoreškog vinogorja pogodio je jak mraz, pa je urod bio nešto smanjen, a ove godine iako je bilo mraza, štete su znatno manje nego lani.

Stručno povjerenstvo nakon pomne analize zaključilo je da 25 uzoraka zaslužuje zlatno odličje, 25 uzoraka dobilo je srebrne medalje, a 9 brončane. Ukupno je 6 uzoraka odbačeno jer nisu zadovoljava kriterije, odnosno kako nam je pojasnio predsjednik Udruge Vlado Grčić, kod tih vina došlo je do greške u tehnologiji.

 • – Ovo je bila jedna od najkvalitetnijih godina, a stručna komisija ocijenila je da su najbolja vina mješavina bijelih sorti s dugoreškog područja, jer imaju poseban dugoreški štih, na što smo posebno ponosni. Izložba vina ove godine održat će se krajem ovog mjeseca, točnije 30. lipnja u hotelu Duga Resa s početkom u 20 sati kad će biti degustacija vina, a ispred Udruge najboljim vinarima uručit ćemo zaslužene medalje – kazao je predsjednik Vlado Grčić.

  Dugoreška Udruga vinara, vinogradara i voćara ovom prigodom obilježit će i 20 obljetnicu kontinuiranog rada, a javnosti će biti predstavljena i prigodna brošura u kojoj su popraćeni svi važni trenuci u proteklih dvadeset godina.

  KAportal.hr

 • Jedan komentar

  1. Dugoreško vinogorje , kadi je to ?
   I ova je dobra : “vina sa dugoreškim štihom”
   Joj , to je trebalo ić gledat uživo.

  Odgovori