KAportal Obrana Dalmacije od vatrenog vihora - karlovački vatrogasci gase zapadno krilo požara na Promini FOTOGALERIJA | Karlovački informativni web portal

Obrana Dalmacije od vatrenog vihora – karlovački vatrogasci gase zapadno krilo požara na Promini FOTOGALERIJA

Dalmacija je i dalje u plamenu, požari su se razbuktali i na Braču i Korčuli, dok raste potreba i za brojem vatrogasaca koji dolaze na ispomoć iz unutrašnjosti zemlje.

Kako javlja Vatrogasna zajednica Karlovačke županije, Interventni vatrogasni vod Vatrogasne zajednice Karlovačke županije sada čine 32 vatrogasca s deset vatrogasnih vozila koji zajedničkim snagama gase zapadno krilo požara na Promini.

– U noći s ponedjeljka 21. kolovoza na utorak 22. kolovoza VZ Karlovačke županije uputila je na izvanrednu dislokaciju na područje Šibensko – kninske županije 28 vatrogasaca s osam vozila. Po dolasku na lokaciju, Interventni vatrogasni vod pod vodstvom županijskog vatrogasnog zapovjednika Gorana Frankovića raspoređen je u Drniš na požar u zapadnom sektoru Promine gdje su naše snage tijekom cijelog dana sudjelovale u gašenju aktivnog požara, kažu nam iz Vatrogasne zajednice.

  • Tijekom noći su vatrogasci imali kratki odmor, a jutros su im se pridružila četiri vatrogasca s dva vozila koje je VZ Karlovačke županije uputila na izvanrednu dislokaciju na područje Šibensko-kninske županije.

    KAportal.hr

  • Odgovori