KAportal Obnavlja se Dom zdravlja u Ogulinu - stižu novi energetski učinkoviti prozori, a uskoro i dijagnostička oprema | Karlovački informativni web portal

Obnavlja se Dom zdravlja u Ogulinu – stižu novi energetski učinkoviti prozori, a uskoro i dijagnostička oprema

Dom zdravlja u Ogulinu uskoro će imati kompletno nove energetski učinkovite prozore izrađene u arišu. Procijenjena vrijednost investicije je 520 tisuća kuna od čega je 200 tisuća namaklnulo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a ostatak iz decentraliziranih sredstava Karlovačke županije.

Jučer su radove na Domu zdravlja, ali uređenja prostora sanitetskog prijevoza obišli predstavnici Karlovačke županije, zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar i pročelnik Upravnog  odjela za zdravstvo Karlovačke županije Predrag Korać.

Kako radovi napreduju, upoznala ih je ravnateljica Doma zdravlja Ogulin Zlata Kurelac. Ovaj je projekt, naime, uvršten u županijski program projekata “407 za 047 županiju”. U tijeku je i provođenje projekta Kažu zdravlje kojim će se za ustanovu nabaviti dijagnostička oprema, od koje je najznačajniji ortopan za snimanje čeljusti za potrebe stomatologije i UZV aparati čime će se smanjiti odlazak pacijenata, prije svega male djece na dijagnostičke postupke u bolničke ustanove izvan Ogulina.

  • KAportal.hr

  • Odgovori