KAportal Novoosnovana Sportska udruga Duga Resa održala edukaciju o sigurnoj vožnji motocikala | Karlovački informativni web portal

Novoosnovana Sportska udruga Duga Resa održala edukaciju o sigurnoj vožnji motocikala

Sportska udruga Duga Resa, nova je dugoreška udruga osnovana prije samo četiri mjeseca, koja prije svega želi poticati mlade, ali i one starije, da se bave sportom i rekreacijom. Registrirani su i za provođenje različitih edukacija, stoga su danas na igralištu na Trgu hrvatskih mučenika, organizirali vrlo korisnu i pohvalnu aktivnost, edukaciju sigurne vožnje na motociklima.

-Svake godine čim otopli, puno mladih ljudi voli se provozati motorima, a gotovo svakodnevno u crnim kronikama čitamo o prometnim nesrećama, stoga je naša Udruga odlučila kao svoj prvi događaj organizirati edukaciju sigurne voženje na motociklu. Važno je da mladi vozači motocikala znaju što ih očekuje u prometu te kako čuvati sebe i druge. Stoga osim osnovnih prometnih pravila, želimo pokazati i konkretne opasne situacije, pa smo postavili auto uz motor kao primjer „mrtvog kuta“, a imamo i vožnju „osmica“ – ispričao je Hrvoje Moguš, predsjednik novo osnovane Udruge.

Vodstvo Udruge uz njega čine još i dopredsjednik Rene Tonkli te tajnik Bruno Moguš.

  • O sigurnoj vožnji na motociklima mlade je podučio Alan Mamić, instruktor i voditelj karlovačke auto škole „Korzo“, a o svojim iskustvima u vožnji motocikala govorili su i iskusni vozači iz Karlovca, Ravne Gore, Karlovca.

    Naredna aktivnost Sportske udruge Duga Resa bit će predstavljanje rada i djelovanja HGSS, pružanje prve pomoći, traženje nestalih i slične aktivnosti, a događaj će se uskoro održati u amfiteatru.

    KAportal.hr

  • Odgovori