KAportal Novo klizište u Zadobarju - kiše i erozija tla zbog HE Lešće prijete urušavanjem ceste u rijeku Dobru | Karlovački informativni web portal

Novo klizište u Zadobarju – kiše i erozija tla zbog HE Lešće prijete urušavanjem ceste u rijeku Dobru

20140901_134013_resizedNovo opasno klizište pojavilo se uz obalu rijeke Dobre te prijeti odronjavanju lokalne ceste u Zadobarju.

Naime, zadnja jaka kiša u kombinaciji s erozijom tla uzrokovanom vodenim valovima iz hidroelektrane u Lešću, dovela je do novog odrona zemlja u Dobru. Ovo je klizište aktivirano još proteklih tjedana, dok je s novom kišom ponovo zaprijetilo, pa čak i načelo asfalt uz rub prometnice.

Podsjetimo, ovog je ljeta na širem karlovačkom području aktivirano više od 60 klizišta, te se očekuje terenska procjena svih a kako bi se, ovisno o hitnosti, krenulo u njihovu sanaciju.

  • KAportal.hr

  • 4 komentara

    1. Naravno povezanost s vodenim valovima iz HE Lešće je nepostojeća…

    2. Ma bas me zanima tko je pustio SUNO staru 35 g. i time dozvolio gradnju HE Lesca

    3. Bolje rečeno,na tom dijelu od Zadobarja pa prema Grdunu je nekoliko takvih odrona ili ti klizišta, tako da bu ta cesta uskoro neprohodna,a obnovit će se vjerovatno nikad. A kad vidim kaj dela Dobra kad naraste 2 metra (kad stručnjaci iz HE puste branu) dođe mi da objesim i projektante i izvođače a i političare koji su se kleli u taj projekt. BTW kaj na ove natpise kažu odgovorni ? Šute naravno, Ka-portalovci uputite ovaj tekst na prave adrese !

    Odgovori