KAportal Novi vrtić tek proradio i već krenule sumnje u zapošljavanje po vezi - posao spremačice dobila supruga donačelnika | Karlovački informativni web portal

Novi vrtić tek proradio i već krenule sumnje u zapošljavanje po vezi – posao spremačice dobila supruga donačelnika

Mala općina Generalski Stol dobila je novi, lijepo uređeni vrtić no nisu svi zadovoljni. Naime, na natječaj za zapošljavanje spremačice u vrtiću javilo se čak 13 kandidata, a jedna od kandidatkinja požalila nam se na izbor te je ispričala kako još uvijek nije dobila nikakvu obavijest o izboru, a već je poznato tko je dobio posao.

– Naš načelnik se pohvalio u medijima da Vrtić radi, a posao čistačice dobila je supruga njegovog zamjenika. Na razgovor, iako sam se javila na natječaj, nisam niti pozvana, a nisam dobila ni obavijest o odabranom kandidatu iako je natječaj završen još 8.kolovoza. Na burzi ispada da ne želimo raditi ako se ne javljamo na natječaje, a mi nezaposleni skupljamo papire, razne potvrde i na kraju posao dobije osoba kojoj je suprug zaposlen i još k tome angažiran u općini. Ne mislim da sam posao morala dobiti ja, iako mi je prijeko potreban, ali želim da javnost zna te procijeni nije li ovdje riječ o nepotizmu i sukobu interesa, jer Općina financira rad vrtića. Poznajem mladu ženu koja se javila, ima dvoje male djece koja bi u slučaju da je dobila posao išla u vrtić, gdje je za sada popunjenost tek polovična, a ovako moraju ostati kod kuće, ispričala nam je jedna od nezadovoljnih kandidatkinja.

Tragom ovih informacija doznali smo da je natječaj za zapošljavanje spremačice, ali i drugog potrebnog kadra; odgojiteljica i kuharice za potrebe novo otvorenog objekta, raspisao je Dječji vrtić Duga Resa, a ne Općina Generalski Stol.

 • Na natječaj za spremačicu, gdje je glavni uvjet bio završena osnovna škola, kako su nam potvrdili u Vrtiću, javilo se ukupno 13 kandidata, a konačnu odluku o zapošljavanju donijelo je Upravno vijeće koje ima pet članova.

  -Prilikom provođenja bilo kojeg natječaja, pa tako i ovog za spremačicu, sve smo odradili prema zakonu i propisanoj proceduri. Obavijesti o izboru natjecateljima za radno mjesto spremačice bit će poslane pisanim putem i to u zakonskom roku koji je 15 dana od donošenja odluke o izboru kandidata. Upravno vijeće jednoglasno je potvrdilo moj prijedlog za izbor kandidata za zapošljavanje na radno mjesto čistačice, a na razgovor po zakonu nismo dužni pozivati sve kandidate – pojasnila je Ana Božić ravnateljica dugoreškog Vrtića te podsjetila na Zakon o zaštiti osobnih podataka vezano za natjecatelje prema kojem ne smije iznositi pojedinosti vezane za pojedine kandidate.

  Valja istaknuti da je Vrtić prilikom novih zapošljavanja, u skladu s zakonom vodio brigu i o prednosti pri zapošljavanju te su među ostalim zaposlili osobu s invaliditetom i hrvatsku braniteljicu.

  KAportal.hr

 • 2 komentara

  1. Nesto novo?Kako znaju ti nasi gospari rec,sve je po zakonu.

  Odgovori