KAportal Novi gaf: Ministrica Nada Murganić poklone s oznakom "za najpotrebitije" uručila djeci privatnog katoličkog vrtića | Karlovački informativni web portal

Novi gaf: Ministrica Nada Murganić poklone s oznakom “za najpotrebitije” uručila djeci privatnog katoličkog vrtića

Ministrica demografije, obitelji i mladih i socijalnu politiku, Karlovčanka Nada Murganić u središtu je pozornosti je javnosti nakon što su pokloni za Sv. Nikolu s oznakom “za najpotrebitije” završili u privatnom katoličkom vrtiću.

Dnevnik.hr piše da je ministrica u vrtiću “Blažena Hozana” jučer prisustvovala proslavi blagdana Svetog Nikole te tamo dočekana uz pljesak. Donijela je i poklone, no na poklonima među kojima su čokolade, pelene i bojanke nalaze se naljepnice na kojima piše “Za najpotrebitije.”

Margareta Mađerić, državna tajnica u Ministarstvu socijalne politike također je prisustvovala proslavi, no na novinarsko ptanje zašto su pokloni „za najpotrebitije“ završili u privatnom vrtiću nije odgovorila. Državna tajnica je, piše Dnevnik.hr, od novinara – pobjegla.

  • – Svi su se povukli u malu prostoriju pa za nekoliko minuta izašli. Odgovor nam tada daje ravnateljica vrtića. “Poklone ćemo dati siromašnima” „Ovo jest privatni katolički vrtić, ali mi ćemo ove poklone koje smo dobili darovati djeci odnosno roditeljima koji nisu u mogućnosti svome djetetu priuštiti neki poklon za blagdan svetog Nikole“, kazala je sestra Antonija Matić, ravnateljica dječjeg vrtića „Blažena Hozana“. Na pitanje koji su to roditelji, ravnateljica odgovara kako ih ima više u naselju Trnje. No, u pozivu za medije koji smo dobili nigdje se ne spominju siromašne obitelji. Navedeno je kako će Ministarstvo djeci u vrtiću darovati pakete koje sufinancira Europska unija i to iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije i Europskog socijalnog fonda, piše Dnevnik.hr.

    KAportal.hr

  • 2 komentara

    1. Da je došla i iz taškice izvukla čokoladice naravno Kraševe i to one najjeftineije tipa životinjsko carstvo podijelila ih bilo bi sasvim ok. I svakako da ih je sama kupila 100 00 kun i nije neka lova. Ma i ne zamjeram joj ona je moderni Robin Hud otima sirotinji da bi podijelila onima koji mogu i imaju. A i nije jedina sad će se svi ovih dana uspandrčiti i letjeti okolo, dijeleći pakete i paketiće kupeći političke poene. Naslikavati se keljiti u kameru. E gospodo novinari i gospođe novinarke svega i svačega se nagledate i čujete. Morate imati dobar želudac za da probavite sva schranja ovije dana.

    2. Dok je časna pokušavala objasniti o čemu se radi jadna ni kriva ni dužna dotle je ekipa otišla na partiju https://www.youtube.com/watch?v=J71Fe0g3880

    Odgovori