KAportal Nove pojedinosti ubojstva kod Pisarovine: Slabo pokretnog starca provalnici tukli i vezali, zbog stresa mu stalo srce? | Karlovački informativni web portal

Nove pojedinosti ubojstva kod Pisarovine: Slabo pokretnog starca provalnici tukli i vezali, zbog stresa mu stalo srce?

Nakon obdukcije na zagrebačkom Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku utvrđen je uzrok smrti 73-godišnjeg Tomislava V., kojemu su prije nekoliko dana provalnici upali u kuću usred noći. Probudivši ga, provalnici su umirovljenika počeli maltretirati tjerajući ga da im pokaže gdje skriva novac, donosi 24sata.

Slabo pokretnog Tomislava napadači su nakon toga vezali i tukli ga nepoznatim predmetom. Nije utvrđeno je li udarac po glavi bio smrtonosan ili je zbog šoka i stresa umirovljeniku otkazalo srce.

Istražitelji su otkrili da ga provalnici nisu imali namjeru ubiti, stoga se slučaj tretira kao razbojništvo sa smrtnom posljedicom.

  • 73-godišnji umirovljenik živio je vrlo skromno, čime nikome nije jasno što su od njega tražili. Iz kuće su uzeli meso, zimnicu i suhomesnate proizvode te nisu našli ništa vrijedno pažnje lopova.

    Mještani misle da je prava meta bila susjedna kuća, koja jednoj obitelji služi kao vikendica. Odande nisu odnijeli ništa.

    “On je radio kao kovač i bavio se poljoprivredom. Zadnjih deset godina slabije se kretao i nismo ga često viđali. Takav se nikome nije mogao zamjeriti”, kažu o Tomislavu njegovi vršnjaci iz Pisarovine za 24sata.

    Tomislav V. bit će pokopan u utorak na lokalnom groblju u Jamnici Pisarovinskoj.

    Vijesti.rtl.hr

  • Odgovori