KAportal Nove fasade, tablete umjesto knjiga, nogostup i kino - to su neke od želja najmlađih Karlovčana upućene odraslima FOTO, VIDEO | Karlovački informativni web portal

Nove fasade, tablete umjesto knjiga, nogostup i kino – to su neke od želja najmlađih Karlovčana upućene odraslima FOTO, VIDEO

Mali odmor od 10 minuta. Tablete umjesto knjiga. Vodite djecu zubaru prije nego ih zaboli zub. Tu smo, nismo u televizoru! Ne kažnjavajte nas, razgovarajte s nama! Nemojte da vam posao bude važniji od vašeg djeteta! Želimo da Karlovac ima nove fasade i botanički vrt. Manje vičite na svoje dijete! Nemamo nogostup na Kamenskom pa se ne možemo rolati ni voziti na biciklu. Dobro bi bilo da hrana u školi za sve bude besplatna. Popravite nam kina u Karlovcu! Djeca su najvažnija na svijetu, zato nas trebate voljeti i cijeniti!

Dio je to poruka koje su karlovačka djeca poslala odraslima, a pročitala ih danas gradonačelniku Damiru Mandiću, pri kraju “Dječjeg tjedna”. Sve te poruke, kao i slike koje su naslikali, naći će se u brošuri koju će uskoro moći vidjeti i građani. Pred djecom iz 12 karlovačkih dječjih vrtića i škola, njih stotinjak, gradonačelnik Damir Mandić je obećao da će dio onoga na što su ukazala biti “popravljeno”.

– Sve znamo, ali nismo savršeni, iako smo odrasli, s nedostacima smo, površnostima. Što se tiče ovih komunalnih zahtjeva – nogostupa, zgrada, igrališta, kina – svaki dan se s tim mučim, trudim naći rješenje i vjerujem da ćemo neke od njih sljedeće godine riješiti. Moramo svi biti malo više djeca i onda će nam ovaj grad biti ljepši, poručio je Mandić i zamolio klince da imaju više razumijevanja za odrasle, da ujutro odmah ustanu kad ih roditelji bude i doručkuju prije no što idu u školu, te danas, kad dođu doma, zagrle roditelje i kažu im da ih vole.

  • Obećali su uglas da hoće, a onda, i oni najmanji iz vrtića i najveći, osmaši, zajedno s tetama i učiteljicama zapjevali “Kad si sretan”. Pridružio im se i Mandić, a kako je sve to izgledalo pogledajte u videu!

    KAportal.hr

  • Odgovori