KAportal "Noć glazbe" u petak i subotu u Karlovcu - uz 332. Bachov rođendan osam koncerata, video ekrani, Bach u kafićima... | Karlovački informativni web portal

“Noć glazbe” u petak i subotu u Karlovcu – uz 332. Bachov rođendan osam koncerata, video ekrani, Bach u kafićima…

Ovog petka i subota Karlovac će ponovno biti domaćin “Noći glazbe”, odnosno dvodnevnog obilježavanja 332. Bachovog rođendana.

Koncertni program Noći glazbe u Karlovcu započet će u petak u 17 sati u dvoranama Glazbene škole Karlovac, te se nastavlja izmjenama izvođača kroz ukupno osam koncerata u nizu. Na pozornici će se izmjenjivati učenici i profesori Glazbene škole Karlovac, ali i brojni gosti koji svake godine pridonose bogatstvu izvođenja Bachove glazbe, solistički i u ansablima. Uz goste iz glezbenih škola iz Varaždina, Sesveta, Zagreba i Ogulina, svoj dolazak su najavili i studenti harfe s Muzičke akademije u Zagrebu u pratnji svoje pofesorice Diane Grubišić Ćiković.

Posljednji koncert počinje u 23 sata te je ujedno doček rođendana glazbenog velikana u čiju čast je i nastao ovaj projekt. Među izvođačima ističu se sjajni pijanisti koji već grade svoje karijere na najvećim svjetskim pozornicama: Mia Pečnik, šesnaestogodišnja zagrebačka pijanistica koju ove godine čeka izazov nastupanja u čuvenom Carnegie Hallu u New Yorku i Lovre Marušić, laureat Karlovačkog pijanističkog natjecanja, prijatelj naše Škole, omiški umjetnik priznat na pozornicama kao što su Steinway Coral Globe na Floridi i dvorana konzervatorija P. I. Čajkovskog u Moskvi.

Da bi omogućili što većem broju posjetitelja uživanje u koncertima, program će se prenositi na 3  velika ekrana u parku ispred škole, koji će biti vidljiv cijelom dužinom šetališta dr. F. Tuđmana. Također, program će se prenositi live streamom na Facebook stranici škole i na www.glazbena-ka.hr.

  • Subota ujutro od 10 sati predviđena je za edukativni dio na kojem će održati predavanje muzikolog Tihomir Petrović o povezanosti Bachove glazbe i popularnih skladatelja našeg vremena. Učenici srednje glazbene škole na svoj će način predstaviti popularnu temu o Bachovom stvaralaštvu.

    Kava s Bachom održava se također u subotu, a usmjerena je na posjetitelje deset ugostiteljskih objekata u centru grada  za vrijeme trajanja subotnje špice. Svi će prenositi glazbeni program jazz, blues i gospel obrada Bachovih skladbi u vremenu od 10 do 12h. Njihovi gosti će uz slušanje Bachove glazbe biti upoznati s anegdotama iz njegovog života, bogatim umjetničkim opusom te utjecajem na razvoj glazbe sve do danas.

    Cjelokupni program je otvoren za javnost i besplatan za posjetitelje.

    KAportal.hr

  • Odgovori