KAportal Nikad jača alternativa - "Dani Radićeve" i LED Fest uz niz koncerata, partyja, izložbi, predstava, performansa... | Karlovački informativni web portal

Nikad jača alternativa – “Dani Radićeve” i LED Fest uz niz koncerata, partyja, izložbi, predstava, performansa…

Kraj kolovoza i početak rujna obilježit će i dvije gradske manifestacije – obje u svojim korijenima imaju želju da se ponudi alternativna zabava onima kojima se ne sviđa u kojem smjeru idu Dani piva, a s vremenom je jedna od njih prerasla u respektabilno desetodnevno druženje, dok je druga ove godine spojena s dugovječnim i vrlo kvalitetnim festivalom koji je prvotno također održan paralelno s Danima piva.

Od 31. kolovoza do 9. rujna trajat će “Dani Radićeve”, koji će se ove godine odvijati na tri lokacije i donose bogat glazbeni i kulturni program. Uz već dobro poznate lokacije na “dva kraja” Radićeve ove godine dio programa odvijat će se i kod Amadeusa, a publiku očekuju koncerti, izložbe, likovni kutak, kutak karikature, filmovi, pjesničke večeri, predstave…

Glazbeni program je, najavljuju organizatori iz udruge Carpe Diem, jači nego ikad – “Dane Radićeve” otvorit će popularno Ljetno kino, koje po prvi puta nastupa u Karlovcu, a to vrijedi i za dosta drugih gostiju. Iz Slovenije dolazi vrlo popularni mladi bend Koala Voice koji je nastupao od Liverpoola do Moskve, a hrvatska publika mogla ih je vidjeti i na ovogodišnjem InMusicu. Iz Zagreba dolaze svježa nova imena Paul the Walrus i Sfumato, domaćoj publici već dobro poznati Nukleus, a bit će tu i jakih domaćih snaga (The Gigsons, Nos Tress, Carlstadt Acoustic Trio…).

  • Tradicionalne partyje elektronske glazbe zamijenit će, pak, jedanaesto izdanje LED Festa. Glavna večer 11. LED festa održat će se 1. rujna 2018. u šumici na desnoj obali Korane uz besplatan ulaz, probrani regionalni lineup i neponovljiv audio-vizualni ugođaj.
    Za zabavu koja će po tradiciji potrajati do zore pa i još malo duže zaduženi su Torres iz Dubrovnika, G. EDD iz Sarajeva i Omar iz Siska, a tu su dakako i domaće snage, “back to back” nastupat će Dujo i Dots te Phill Dam i Vedran Božić.
    I “Dani Radićeve” i LED Fest 11 potpuno su besplatni za sve zainteresirane!

    KAportal.hr

  • Odgovori