KAportal Nije dobro nikako - bolji seks u vezi znači veću vjerojatnost za nevjeru!? | Karlovački informativni web portal

Nije dobro nikako – bolji seks u vezi znači veću vjerojatnost za nevjeru!?

foto Pixabay.com

Na Državnom sveučilištu Florida provedeno je trogodišnje istraživanje iz područja psihologije o tome koji su rizici za nevjeru u vezi, odnosno kako seks utječe na to.

Sigurno biste stavili ruku u vatru tvrdeći da je dobar seks dobar za vezu, a odličan još i bolji. No, izgleda da i nije tako. U istraživanju su sudjelovala 233 novovjenčana para koja su sa znanstvenicima podijelila svoja intimna iskustva te odgovorila na brojna pitanja o kvaliteti veze i o seksu.

Ispostavilo se da će muškarci koji su prije braka imali puno avantura i seksa za jednu noć češće varati suprugu, dok žene koje su bile takve prije braka to neće činiti ili će to činiti puno rjeđe od muškaraca.

  • Također, mlađe osobe i manje atraktivne žene češće će varati od zrelih osoba i atraktivnih žena. Još zanimljivije od ovoga je podatak da su partner koji su u anketi tvrdili da imaju fantastičan seksualni život češće bili spremni na seks i izvan braka.

    Psiholozi smatraju kako je razlog ovome taj što ti ljudi jednostavno vole seks pa ga upražnjavaju kako u braku tako i izvan njega. Stoga, ako vas partner prevari, ne krivite sebe i svoje vještine pod plahtama. Zaista je on kriv.

    Životistil.rtl.hr

  • Odgovori