KAportal Ni ljeto i sezona godišnjih nisu omeli "ogulinski model" - Riješeni vlasnički odnosi za još 30-ak čestica | Karlovački informativni web portal

Ni ljeto i sezona godišnjih nisu omeli “ogulinski model” – Riješeni vlasnički odnosi za još 30-ak čestica

Ni ljeto i sezona godišnjih odmora nisu omeli “ogulinski model” – riješeni su imovinsko-pravni odnosi za još 30-ak čestica, nužnih za izgradnju sustava obrane od poplava u tom gradu.

Poručili su to iz Karlovačke županije, podsjetivši da je riječ o jedinstvenom modelu u RH u kojem Županija aktivno sudjeluje u rješavanju imovinsko pravnih odnosa sa svojih deset pravnika u 5 timova. Koordinatorica je županijska pročelnica Marina Jarnjević, koja tjedno izvještava župana i kolegij o napretku procesa.

– Od konferencije za medije održane u svibnju 2018., kad je bilo riješeno 73 čestice, bez obzira na očekivani ljetni sporiji ritam, pravni timovi u suradnji s Hrvatskim vodama i Uredom državne uprave u Karlovačkoj županiji riješili su još dodatnih 30 čestica. Karlovačka županija ujedno prati te aktivno sudjeluje i u izdavanju akata za gradnju u okviru svoje nadležnosti ili ukoliko nadležno Ministarstvo prepusti na rješavanje Karlovačkoj županiji pa se i te aktivnosti redovno prate na kolegiju župana. Suradnja Hrvatskih voda, Ureda državne uprave i Karlovačke županije uistinu je dobra i učinkovita, te se na ovaj način izuzetno pomaže gradu Ogulinu i tamošnjem stanovništvu kako bi se što brže realizirao projekt obrane od poplave u Ogulinu, napomenuli su u Županiji.

  • KAportal.hr

  • Odgovori