KAportal Nezapamćen čin na odmorištu Draganić: Obitelj s bebom je zašpricao suzavcem, pa ih naganjao sjekirom i prijetio klanjem | Karlovački informativni web portal

Nezapamćen čin na odmorištu Draganić: Obitelj s bebom je zašpricao suzavcem, pa ih naganjao sjekirom i prijetio klanjem

foto ilustracija – Google Map, Pixabay.com

Dan ludila u životu 58-godišnjeg Zagrepčanina porijeklom iz Perjasićkog Bukovca u općini Barilović dogodio se 18. srpnja. Prema optužnici koju je protiv njega podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu “pukao” je točno u 18.30 sati na odmorištu na autocesti u Draganiću. Tada je, navodi se u optužnici nogom opalio po vratima vozila marke VW Golf koje je slučajno naišlo, zatim je uzeo sjekiru i krenuo prema vlasniku vozila prijeteći mu da ća ga ubiti, zaklati i zapaliti, a zatim je suzavcem zašpricao po očima tog čovjeka, njegovu suprugu i bebu koju je ona držala u naručju. Tužiteljstvo ga zato tereti za kaznena djela oštećenja tuđe stvari i prijetnje, tražeći uvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od 10 mjeseci s rokom kušnje od tri godine.

“Majka klošarska”

U svojoj obrani pred državnim odvjetnikom okrivljenik je iskazao da se kritičnog dana vraćao iz mjesta na kojem se nalazi groblje gdje su pokopani njegovi roditelji, s obzirom da je bila godišnjica smrti njegovog oca. Vraćao se prema Zagrebu, te je stao na odmorištu u Draganiću, a s njim je bila i njegova supruga. Navodi da ga je, kada je izlazio iz restorana prema svojem vozilu skoro udarilo jedno vozilo koje je tuda naišlo, a on, kako je bolestan, nije mogao brzo hodati, a kada je vozač došao tik uz njega rekao mu je, kaže, kroz otvoreni prozor:” Nije ti tu zebra, j… ti majku klošarsku”.

 • Tada je on vidio, navodi, da se u tom vozilu nalaze još i žena i malo dijete, nakon čega se okrenuo i otišao do svog vozila, otvorio prtljažnik kako bi tom čovjeku pokazao što sve ima u njemu, a tu se među ostalima nalazila i sjekira, govoreći mu da upravo dolazi s groblja zbog čega ga je psovanje njegove majke jako pogodilo. Uto je i supruga od te osobe izašla iz auta s djetetom u rukama, a muškarac je od nekud izvadio sprej i pošpricao ga po očima.

  On je odmah otišao po svoj suzavac pa je, kaže, pokušao i on njega pošpricati, ali nije uspio jer ništa nije vidio, a u međuvremenu mu je i supruga donijela vodu da ispere oči. Osim toga, naveo je da ga je oštećenik stalno provocirao i psovao, a on je, kada se malo sabrao sjeo u auto i otišao.

  Napadnuti muškarac kaže da se kobnoga dana sa svojom izvanbračnom suprugom i malom bebom vraćao s mora, a kako je supruga morala nahraniti dijete odlučio je stati i malo se odmoriti na odmorištu u Draganiću. U trenutku, kada je ulazio u odmorište, odjednom se ispred njega stvorio nepoznati muškarac, stajao je na kolniku ispred njegovog vozila, sjeća se da je raširio ruke i počeo prema njemu vikati da “jesi li ti normalan, “što ti vrijede tvoji mišići”, “vidi koliki sam ja” i slično. Misli da je smatrao kako će ga on pregaziti. U jednom trenutku taj muškarac je, vrijeđajući ga i dalje, lupio nogom po njegovima vratima od vozila.

  “Svi se gušili”

  – Bio sam u šoku, odmah sam parkirao svoje vozilo i izašao van. Vidio sam da muškarac ide prema svom vozilu i iz prtljažnika je izvadio sjekiru i s njom u rukama krenuo prema meni vičući da će me zaklati, ubiti i slično. U tim trenucima i moja supruga je s djetetom izašla van, pokušao sam ih zaštiti i iz svog vozila izvadio sam jedan mali sprej “suzavac” i s njime uspio okrivljenika pošpricati po licu. Međutim, kako je taj sprej već bio star i bilo ga je vrlo malo, okrivljenik se samo obrisao po licu i nakon toga iz svog vozila izvadio metalnu polugu kojom je ponovno krenuo prema meni, ali se valjda dosjetio da i on ima suzavac u vozilu, uzeo ga je, vratio se natrag do mene i moje supruge i sina i sve troje nas obilato pošpricao sprejem po licu i tijelu. Svi smo se počeli gušiti, te smo nakon toga uspjeli pobjeći – ispričao je istražiteljima napadnuti muškarac.

  Okrivljenik je, dodaje, otišao do svojeg vozila i udaljio se s mjesta događaja. Nakon nekog vremena došla je policija i hitna pomoć i naknadno im je pružena i liječnička pomoć. Okrivljenik se prijetnjama obraćao i njegovoj supruzi, iako se ne može točno sjetiti svih riječi. Također, napominje kako je primijetio da je u jednom trenutku ženska osoba koja je bila s okrivljenikom mobitelom slikala njegovo vozilo i registarsku oznaku i sjeća se da mu je okrivljenik rekao da će ih pronaći gdje god bili, da će ih ubiti, da ima veza po svuda i slično.

  Dokaz s videonadzora

  – Iz izvješća o pregledu videonadzora proizlazi da se videonadzorom na odmorištu Draganić u kritično vrijeme uočava komešanje više osoba i utrčavanje mlađe ženske osobe s djetetom u restoran Marche, a nedugo zatim i muške osobe koja pokriva lice majicom, navode tužitelji.

  – Slijedom navedenog, prvenstveno cijeneći navode iskaza saslušanih žrtava, te prilažeće materijalne dokumentacije, smatram da je u konkretnom slučaju u dovoljnoj mjeri potkrijepljena osnovana sumnja da je okrivljenik počinio kaznena djela za koja se tereti. Žrtve su u svojim iskazima detaljno i suglasno opisali događaj u kojem im je okrivljenik izrekao riječi prijetnje i oštetio osobno vozilo. Njihov iskaz potvrđen je svom priležećom materijalnom dokumentacijom, prvenstveno zapisnikom o očevidu i priležećim računom o popravku štete u kojoj dokumentaciji je konstatirano oštećenje osobnog vozila i vrijednost štete, zatim priležećom liječničkom dokumentacijom i izvješćem o pregledu video nadzora iz kojih proizlazi da je žrtvama po događaju pružena liječnička pomoć u OB Karlovac, a događaj je djelomično snimljen i kamerama video nadzora odmorišta Draganić – navode u Općinskom državnom odvjetništvu.

  KAportal.hr

 • Odgovori