KAportal Nevjerojatno namještanje natječaja u Ogulinu - izabrali ravnateljicu POU na osnovi lažiranog Statuta s "nemogućim uvjetima"!? | Karlovački informativni web portal

Nevjerojatno namještanje natječaja u Ogulinu – izabrali ravnateljicu POU na osnovi lažiranog Statuta s “nemogućim uvjetima”!?

Pučko otvoreno učilište u Ogulinu – foto OGportal.com

Nova afera potresa grad Ogulin a vezano za izbor ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta. Naime, po pisanju OGportala, za ravnateljicu je još prije dvije godine izabrana Nikolina Luketić (HDZ), no po svemu sudeći, na temelju lažiranog, odnosno krivotvorenog Statuta po kojem jedino ona zadovoljava sve uvjete.

Među uvjetima članstvo u KUD-u?

Ogulinski portal navodi da kad se birao ravnatelj učilišta, 15. svibnja 2015. godine, objavljen je javni natječaj u kojem je stajalo da su uvjeti za ravnatelja sljedeći – visoka stručna sprema društvenog smjera, najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima kulturologije i društvenih djelatnosti, najmanje pet godina aktivnog rada u kulturno umjetničkim udrugama, te aktivno znanje engleskog jezika! Na drugom Statutu koji ima isti datum, 1. srpnja 1998. godine stoji da se “za ravnatelja može izabrati osoba koja ima visoku, višu ili srednju stručnu spremu i tri godine radnog iskustva na poslovima koji su u svezi s djelatnošću Učilišta”.

 • Novinari su predsjedniku Upravnog vijeća Milanu  Sabljaku poslali upit da odgovori je li se i kada Statut mijenjao i je li suglasnost o izmjenama dalo Gradsko vijeće, obzirom da posjeduju dva primjerka Statuta sa istim datumom, ali različitog sadržaja? Čekali sunekoliko dana i  poslali “požurnicu”, ali ih je Milan Sabljak tada izvijestio da će odgovor poslati Nikolina Luketić Delija, ravnateljica POU. I doista, odgovor su dobili, a on je glasio:”Vezano za vaše traženje obavještavamo vas da je Pučko otvoreno učilište Ogulin 2010. godine utvrdilo pročišćeni tekst Statuta od 1. srpnja 1998. godine u kojem su sadržane sve odredbe o izdvajanju Gradske knjižnice iz sastava POU Ogulin, te utvrđeni uvjeti za ravnatelja sukladno odredbama Zakona o upravljanju javnim ustanovama u kulturi”.

  Odluka poništena nakon dvije godine!

  Nisu bili zadovoljni odgovorom pa je OGportal uputio novi upit i ponovio da ih zanima kada je i kako promijenjen famozni članak 27. njihova Statuta i kada je na te promjene suglasnost dalo Gradsko vijeće? Zamolili su ravnateljicu da dostavi važeći statut i odluku Gradskog vijeća.

  Zanimljivo je što odgovor nije stigao, već je na web stranici Radio Ogulina, inače gradskog medija, objavljeno  priopćenje pod naslovom “Poništena odluka o izboru ravnateljice Pučkog otvorenog učiliša”. U njemu među ostalim stoji:

  – Upravno vijeće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin je na sjednici održanoj 28. veljače 2017. godine analiziralo akte Pučkog otvorenog učilišta Ogulin. Obzirom na uočene nedostatke, Upravno vijeće je donijelo Odluku o poništenju Odluke o izboru ravnateljice POU Ogulin te je do provedbe natječaja i izbora novog ravnatelja/ice imenovalo vršiteljicu dužnosti ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Ogulin.

  OGportal stoga zanima zašto oni nisu dobili priopćenje, a upravo su oni otkrili nezakonitosti u radu i pokrenuli cijelu priču!

  KAportal.hr

 • Jedan komentar

  1. Jasno da se natječaji riktaju podobnima, ali nešto mi je tu šlampavo i čudno. Najprije pokušavaju zataškati slučaj, a onda objave vijest u gradskom mediju koji je pod njihovom kontrolom? Kaj imaju krticu? Ili lijeva ruka ne zna kaj desna radi?

  Odgovori