KAportal Nevjerojatna akcija spašavanja dva člana poznate dugoreške labuđe obitelji - mali je pao preko brane, a tata ga je skočio obraniti od psa | Karlovački informativni web portal

Nevjerojatna akcija spašavanja dva člana poznate dugoreške labuđe obitelji – mali je pao preko brane, a tata ga je skočio obraniti od psa

Nevjerojatnu akciju spašavanja izveli su akitivisti “Udruge za dobrobit i zaštitu životinja Najbolji prijatelj”, nakon što su izašli na Mrežnicu po dojavi o dva ozlijeđena labuda, iako, kako sami kažu, nemaju iskustva s divljim životinjama. Dva labuda pala su s brane kod bivše Pamučne industrije, mlađi koji je pritom ozlijedio noge, a potom i stariji koji ga ja pokušao zaštiti od psa koji je na njega nasrtao, tako je glasila dojava koju su zaprimili.

– Njih dvoje ostali su zatočeni ispod brane dok je majka s ostala četiri mladunčeta ostala u gornjem toku iznad brane. Iscrpljeni pokušajima i krvavih nogu, nisu se mogli vratiti svojoj obitelji. Njihova agonija trajala je cijelo popodne – pričaju volonteri.

Čini se da su smislili recept za spašavanje jer kažu: “Što je potrebno za spašavanje labuđe obitelji na nepristupačnom terenu? Dvije volonterke lude k’o puške i dva osnovnoškolca dovoljno hrabri i spremni da pomognu.

 • – Najveći problem bio je “istjerati” ih izvan vode i razdvojiti dovoljno da možemo uhvatiti mladunče dok tatica dinosaurske veličine sikće na nas. No, uspjeli smo uhvatiti mladunče koje se nije moglo samostalno vratiti. Ozljede nisu opasne po život, osim oderotina od pada. Očistimo rane i odlučimo ga vratiti kod majke – pričaju ovi ljubitelji životinja.

  Tada su mislili da će odrasli mužjak sam nekako pronaći put do svoje obitelji, no ipak u tome nije uspio. Sutradan se uspeo na cestu i izletio pred auto – i to baš volonterki koja mu je jučer spasila labudića. Ona je znala koga labud traži te ga je, a još uvijek nam nije jasno kako je u tome uspjela, nekako uhvatila, posjela na stražnje sjedalo automobila i odvezla do gornjeg mlina, gdje se obitelj ponovno sastala. Inače, radi se o poznatoj dugoreškoj labuđoj obitelji, koja je inspiracija mnogim lokalnim amaterskim fotografima.

  KAportal.hr

  foto “Najbolji prijatelj”

   

   

 • Odgovori