KAportal Nesvakidašnji razdor u zbornici Ekonomske škole: Profesori nisu podržali kolegu jer vjeruju da je u vezi s učenicom škole | Karlovački informativni web portal

Nesvakidašnji razdor u zbornici Ekonomske škole: Profesori nisu podržali kolegu jer vjeruju da je u vezi s učenicom škole

Na Ekonomsko-turističkoj školi Karlovac zaposlili su 30-godišnjeg profesora povijesti iz trećeg pokušaja jer u prva dva nije dobio potrebna četiri većinska glasa članova Školskog odbora. Podršku su mu u sva tri slučaja uskratili predstavnici školskog osoblja, odnosno njegovi kolege profesori Jasminka Bertoti, Marina Polovina i Vladimir Valić, iako je ravnateljica Lidija Mikšić snažno zagovarala njegovo zapošljavanje, piše Jutarnji..hr, navodeći kako je razlog za tako nešto nesvakidašnji.

Naime, na sjednici Školskog odbora profesori te škole iznijeli su informacije da je taj profesor u vezi s jednom njihovom učenicom, kao i da ona s njim čeka dijete. S takvim pričama koje kruže školom ostale je informirala predsjednica Školskog odbora Jasminka Bertoti, smatrajući da bi profesor svojim učenicima trebao biti uzor, njezin kolega Valić smatra da je takvo ponašanje u suprotnosti s etičkim kodeksom, a profesorica Polovina takav čin drži neprimjerenim. No, profesor i učenica, koja je trudna, demantiraju vezu. ravnateljica smatra da se radi o njihovom privatnom životu, te ustraje u njegovom zapošljavanju.

– Troje profesora ni u jednom od tri glasovanja nije dalo podršku kolegi, ali je izabran kao najbolji kandidat zbog ostalih članova Školskog odbora. Od preostala četiri člana, troje ih je predstavnika osnivača, odnosno Karlovačke županije – HDZ-ovci Marijana Pavičić, Ines Streljak i Bruno Dujmović, a četvrta je predstavnica roditelja Jasminka Rožić.

 • Od njih je u prva dva navrata na sastancima nedostajao po jedan pa profesor nije uspio dobiti ključni glas sve dok u trećem pokušaju nisu došli svi, pa je dobio potrebne četiri ruke od ukupno sedam. Na prethodne natječaje javilo se osam, odnosno pet drugih kandidata koji su imali jednake reference kao taj profesor, a neki čak i položeni stručni ispit koji on nema ni danas, ali nije izabran nitko od njih, navodi Jutarnji.hr.

  Ravnateljica kaže da se profesoru nije pogodovalo, da je zaposlen kao pomoćnik u nastavi, 35 sati tjedno, a iste je poslove radio i prošle školske godine. Od početka školske godine izvodi nastavu u 1.c razredu i s tim satima ima puno radno vrijeme. Prije je radio u našoj školi na zamjeni i njegovim sam radom bila zadovoljna. Učenica pohađa 4. razred škole i budući da je jedan razred ponavljala, starija je godinu dana od svoje generacije maturanata. Profesor predaje dva sata u prvom razredu, pa nisu u doticaju.

  Ona smatra da ne treba zadirati u ničiji privatni život, pogotovo ne jer je učenica bila punoljetna kad je zatrudnjela i ima pravo samostalno odlučivati o svojem

  – Sve je to rekla-kazala. Da bih bila sigurna, ja bih trebala tražiti DNK analizu. Ona mi je rekla da je zatrudnjela s bivšim dečkom, a ja ne mogu zadirati u tuđi život i tuđu intimu. Možda je istina, a možda i nije, vrijeme će pokazati. Napišite da je moj stav da je sve urađeno prema zakonu – rekla je ravnateljica Mikšić za Jutarnji.

  Portal navodi kako svoj stav ona nije promijenila ni kad je vidjela fotografije svojeg profesora i učenice snimljene na balu vjenčanja u jednom karlovačkom restoranu gdje su, zajedno s drugih deset mladenaca, sudjelovali u raznim nagradnim igrama kao što su “Složi buket” i “Napravi muffin”. Profesor je zaključio da je riječ o fotomontaži. Kodeks škole ne zabranjuje izričito vezu đaka i nastavnika.

  KAportal.hr

   

 • 7 komentara

  1. Pa to neki progresivni trendovi zahvatili naš obrazovni sektor. Još malo pa će biti normalno da profesori/profesorice ljubakaju po hodnicima škole sa svojim učenicima. Čestitke predstavnicima Školskog odbora iz KŽ.Bravo. Nek živi ljubav.

  2. To što jedan novinar želi steći odavno propalu karijeru na pričama o tuđim životima je strašno, ali se ne smije nitko pobuniti jer su takvi jadni novinari ne shvaćeni… odnosi se na novinara koji je sastavio priču u Jutarnjem listu, sramota, to govori o samom njemu, a ne o ljudima o kojima piše.. Podrška profesoru jer je ziasta odličan!

   • Pa ja se slažem potpuno s tobom oko profesora i učenice, jer on njoj ne predaje i oboje su punoljetni, ali ne vidim što je tu novinar kriv. On ne napada njih nego javlja o očito postojećem sukobu unutar škole oko tog slučaja. Njega eventualno optužuje, i to ne izravno i grubo nego indirektno, za laž, a to si je pak kriv sam taj profesor jer koliko god je ta ljubavna veza njihova stvar i njihovo pravo, toliko su mu laži o photoshopu glupe 🙂

  3. Kod nas su za zapošljavanje bitne neke druge karakteristuke.

  4. Naše društvo je u svojoj biti voajersko.

  Odgovori