KAportal Nepromijenjeno stanje nezaposlenosti u Dugoj Resi - u lipnju i u srpnju 987 osoba traži posao | Karlovački informativni web portal

Nepromijenjeno stanje nezaposlenosti u Dugoj Resi – u lipnju i u srpnju 987 osoba traži posao

Ispostava Zavoda za zapošljavanje u Dugoj Resi

Proteklog mjeseca broj nezaposlenih osoba u Karlovačkoj županiji prema evidencijama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u blagom je porastu. Sve Ispostave zabilježile su mali porast, osim Duge Rese koja je u statusu quo, odnosno broj nezaposlenih ostao je isti kao i prethodnog mjeseca, 987 nezaposlenih osoba.

To je naravno puno manje nego prošle godine u isto vrijeme kad je nezaposlena bila 1.301 osoba. Inače, na dugoreškom području uključujući i susjedne općine, udio nezaposlenih u odnosu na Karlovačku županiju iznosio je 18,1%, što je ipak puno.

Tijekom srpnja u evidencije nezaposlenih prijavile su se 102 osobe, a isti broj je odjavljen. Neki jer su uspjeli dobiti posao, takvih je bilo 58, a ostali zbog drugih razloga. Tijekom mjeseca zaprimljeno je 57 oglasa za radna mjesta. Među nezaposlenima prijavljeno je i 189 hrvatskih branitelja, a od ukupnog broja nezaposlenih samo njih 230 prima novčanu naknadu koja se uglavnom kreće od 1.200 do 2.000 kuna.

  • KAportal.hr

  • Odgovori